Εφημερίδα Κοινωνική

Κορονοϊός: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις στους δήμους – 400 εποχικοί στον Δήμο Αθηναίων

 Breaking News

Κορονοϊός: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις στους δήμους – 400 εποχικοί στον Δήμο Αθηναίων
22 Μαρτίου 2020

Χιλιάδες προσλήψεις εποχικού προσωπικού ετοιμάζονται να κάνουν οι δήμοι ανά την Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουν αυτές οι προσλήψεις με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης Μαρτίου 2020 λαμβάνοντας υπόψη και ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού που εργάζεται στους δήμους θα βρεθεί μακριά από την εργασία του λόγω αδειών ειδικού σκοπού, αναρρωτικών αδειών κλπ.

Ήδη, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 400 προσλήψεις προσωπικού που θα εργαστεί για τέσσερις μήνες ενώ από τις ειδικότητες που ζητούνται είναι εμφανές ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στις Υπηρεσίες Υγείας, Καθαριότητας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί αύριο 23 Μαρτίου 2020 στην Οικονομική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει δια περιφοράς και χωρίς την φυσική παρουσία των μελών της στο Δημαρχείο. Τα μέλη θα δηλώσουν την ψήφο τους αφού διαβάσουν το εισηγητικό έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνονται αναλυτικά οι θέσεις που είναι:

80 YE Εργατών/τριών Καθαριότητας Εξωτερικών χώρων

76 ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων Γ Κατηγορίας

44 ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων

37 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί

24 ΠΕ Νοσηλευτών/τριών (εν ελλείψει ΤΕ ή ΔΕ)

22 ΥΕ Φυλάκων

21 ΤΕ Νοσηλευτών/τριών (εν ελλείψει ΔΕ)

20 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου (Σαρώθρου)

20 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίων

12 ΔΕ Ηλεκτρολόγων (Εναερίτες) Στ Ειδικότητας

10 ΥΕ Καθαριστών/τριών

6 ΤΕ Επισκεπτών Υγείας

6 ΔΕ Οδηγών Γ Κατηγορίας με Αδεια Οδήγησης Καλαθοφόρου

4 ΤΕ Διοικητικού/Διοικητικού Οικονομικού

4 ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας

4 ΠΕ Διοικητικού

4 ΠΕ Κοινωνιολόγοι

3 ΔΕ Οδηγών Γερανοφόρων

2 ΠΕ Πληροφορικής (εν ελλείψει ΤΕ)

1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων από τις 400 προσλήψεις αναμένεται να είναι συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι υποψήφιοι θα τοποθετηθούν στους πίνακες κατάταξης σύμφωνα με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και επιπρόσθετα με τον χρόνο ανεργίας που θα καταθέσουν (μοριοδοτούνται 4 έως 12 μήνες). Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη θα προκύπτει από δημόσια κλήρωση που θα κάνει τριμελής επιτροπή η οποία θα καθοριστεί με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ