Εφημερίδα Κοινωνική

Αγώνας δρόμου για να σωθεί αλεπουδάκι που έπεσε θύμα τροχαίου

 Breaking News

Αγώνας δρόμου για να σωθεί αλεπουδάκι που έπεσε θύμα τροχαίου
18 Μαΐου 2024

Τραυματισμένο στο κεφάλι, στη άκρη του δρόμου, εντοπίστηκε από διερχόμενους οδηγούς ένα μικρό αλεπουδάκι, στην ευρύτερη περιοχή Ολύνθου Χαλκιδικής.

Το αλεπουδάκι είναι περίπου δύο μηνών και φέρει τραύματα στη δεξιά μεριά του κεφαλιού του.

Aγώνας δρόμου για να σωθεί

Ο Στέλιος Γερωνυμάκης, από την «Ομάδα διάσωσης και υπεράσπισης ζώων», επισήμανε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «κληθήκαμε από συνεργάτες του κτηνιάτρου Βάνχεερς Βίγγελς Κωσταντίνου, για να παραλάβουμε ένα αλεπουδάκι περίπου δύο μηνών και μόλις 1,2 kg, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έπεσε θύμα τροχαίου καθώς φέρει τραύματα στη δεξιά μεριά του κεφαλιού του και παρουσίασε νευρολογικά προβλήματα».

«Αφού πήγαμε και παραλάβαμε τη μικρή τη μεταφέραμε στον κτηνίατρο μας Στέφανο Ουζούνογλου, που αφιλοκερδώς βοηθάει την ομάδα διάσωσης και υπεράσπισης ζώων, για περαιτέρω εξετάσεις και περίθαλψη. Εκεί χορηγήθηκε εξειδικευμένο φάρμακο για να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση στη μικρή αλεπουδίτσα. Όλο το βράδυ το μικρό διαμαρτύρονταν καθώς πονούσε και το βασικότερο από όλα έχασε τη μαμά του», σημείωσε ο κ Γερωνυμάκης.

Στιγμιότυπο2024-05-1810.14.18πμ-1

Όπως ο ίδιος εξήγησε η αλεπουδίτσα, «μέχρι να αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της, φιλοξενείται σε χώρο φιλοξενίας μακριά από ανθρώπους και άλλα ζώα. Η προσπάθεια για να σωθεί η μικρούλα γίνεται καθημερινά από όλους εμάς και ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρει».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ