Εφημερίδα Κοινωνική

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

 Breaking News

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία
17 Μαΐου 2024

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία, μίας γιορτής που τείνει να γίνει θεσμός από το Υποστηρικτικό δίκτυο 4ΑΜΕΑ.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου 2024 στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Ηρώων, όπου ήρθαν στην κυριολεξία από όλη την Ελλάδα στην, για να γιορτάσουν μαζί μας τη 2η γιορτή της Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία.

Γυναίκες, όπου καθημερινά μέσα από την πολύπλευρο ρόλο τους δίνουν τον δικό τους αγώνα για τους δικούς μας «αγγέλους», γιατί τα παιδιά με αναπηρία, είναι παιδιά όλων μας.

Η γιορτή ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και κράτησε μέχρι το βράδυ, και τα είχε όλα…

Ανθρώπινες & συγκινητικές στιγμές, γέλιο, χαρά, περηφάνια, γλέντι και χορό μέσα από ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, ευχές αλλά και ηχηρές υποσχέσεις από σημαντικούς πολιτικούς άνδρες, πάνω απ” όλα όμως το μήνυμα της «Αποδοχής» είχε την τιμητική του.

Στην εκδήλωση έδωσαν δυναμικό παρών πλήθος κόσμου, των τεχνών, των γραμμάτων, του αθλητισμού, καθώς και της πολιτικής σκηνής του τόπου.

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής, εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, Πολιτιστικών Συλλόγων και Κοινωνικών Φορέων του Δήμου, κ.α. που στήριξαν με θέρμη και αγάπη την εκδήλωση.

Όπως και πάρα πολλοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, όπου επί πολλά έτη αγκαλιάζουν και στηρίζουν ενεργά το έργο της 4ΑΜΕΑ δίνοντας φωνή στους ανθρώπους με αναπηρία. (ΕΡΤ, Open TV, Αντ1, Alfa TV, Star Chanel, έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα Εspresso κ.α).

Την κατά γενική ομολογία άρτια παρουσίαση/συντονισμό της εκδήλωσης είχαν αναλάβει οι διακεκριμένοι στο είδος τους, παρουσιαστής Γρηγόρης Γκουντάρας και ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος.

Η έναρξη δόθηκε υπό τους ήχους της Μπάντας του Δήμου Φυλής παιανίζοντας το τραγούδι «Είμαι Παιδί Είμαι Άγγελος» σε πρώτη εκτέλεση & μουσική του Χρήστου Δάντη & σε στίχους της Νένας Χρονοπούλου, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Νίκου Καλομοίρη.

Δίνοντας τον τόνο με τον καλύτερο τρόπο και προμηνύοντας το τι θα ακολουθήσει μετά…

Ευθύς αμέσως την σκυτάλη πήρε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής, π. Τίτος Χρήστου ψάλλοντας την Αναστάσιμη προσευχή μαζί με τους παρευρισκόμενους ενώ μετά ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών.

Στην συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, όπου κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο διαχρονικό & σημαντικό έργο του Δήμου Φυλής για τα άτομα με ειδικές ικανότητες/ανάγκες.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φυλής τόνισε ότι

«Έχουμε σκοπό να κάνουμε πολλά ακόμα, συν ταυτιζόμαστε και πορευόμαστε μαζί για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο έργο που απαιτείτε να γίνει για όλα τα ΑμεΑ του Δήμου μας και θα είμαστε υποστηρικτικοί σε προτάσεις που θα δεχθούμε από το Υποστηρικτικό & Κοινωνικό Δίκτυο 4ΑΜΕΑ».

Για τους στόχους, την διαχρονική δράση, το όραμα, καθώς και για το έργο που προσφέρει το υποστηρικτικό δίκτυο της 4ΑΜΕΑ, μίλησαν ο ζωντανός θρύλος του Ελληνικού ποδοσφαίρου & Διεθνής ποδοσφαιριστής, ο Ράμπο των γηπέδων πρόεδρος της 4ΑΜΕΑ Τάσος Μητρόπουλος, η διακεκριμένη ηθοποιός, όπου μετρά πάρα πολλές επιτυχίες στον χώρο της υποκριτικής τέχνης, γραμματέας της 4 ΑΜΕΑ Νένα Χρονοπούλου όπου μαζί με τον γιό τους Χρήστο, ένα παιδί «άγγελο», αποτελούν την ψυχή, την φωνή & τον πυρήνα της μεγάλης αυτής οικογένειας της 4ΑΜΕΑ, όπου ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Φυλής, καθώς και όλους όσους

συμμετείχαν ποικιλότροπα σε αυτή την γιορτή.

Επίσης θερμό χαιρετισμό & παρών έδωσαν οι εξής:

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Λιάκος, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αττικής του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας – Ζωής Κωνσταντοπούλου & Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου. Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος μας μίλησε για την ζωή του, καθώς και για την εμπειρία του ως Άτομο με Ειδικές Ανάγκες, η μητέρα του Μιρέλα Κυμπουροπούλου, ο συμπρόεδρος και επικεφαλής εκλογικού αγώνα του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης συνοδευόμενος από τον

υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ίδιου κόμματος (& ευρωβουλευτή) ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη, την υποψήφια ευρωβουλευτή επίσης του Πράσινου Κινήματος Αγγελίνα Αβραμάκου, η Αντιδήμαρχος & υπεύθυνη του Ωδείου Φυλής και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Χρυσούλα Κουράση, η ψυχό- παιδαγωγός Χρυσούλα Μαυράκη.

Στους χαιρετισμούς όλοι οι ομιλούντες επεσήμαναν με έμφαση το ανθρώπινο & κοινωνικό πρόσωπο, την στήριξη, την αποδοχή και την υποστήριξη που έχει να επιδείξει όλη η κοινωνία στην αντιμετώπιση και την καλυτέρευση της ζωής των συνανθρώπων μας όπου είναι ΑΜΕΑ. Επίσης άπαντες δήλωσαν & δεσμεύτηκαν για πολύπλευρη στήριξη στο έργο της 4ΑΜΕΑ.

 Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απαγγελία ποιήματος από την Άννα Σασσάλου

«Για τις μητέρες των Αγγέλων» ποίημα της Νεκταρίας Πατεράκη.

Την Παιδική Χορωδία του Δήμου Φυλής, όπου έδωσαν έναν όμορφο και άλλο τόνο στην βραδιά, υπό την διεύθυνση και διδασκαλία της καθηγήτριας του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Φυλής Ρούλας Λεβαντή, όπου συνόδευσε στο πιάνο τα παιδιά. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δύο τελευταία τραγούδια τα ερμήνευσαν στην νοηματική γλώσσα κάτι που συνεπήρε και συγκίνησε το κοινό.

Υπέροχες ερμηνείες μας χάρισαν η κ. Ρούλα Λεβαντή όπως και η Εβίτα & η Όλγα Σοφογιάννη, σε τρία τραγούδια αφιερωμένα στη μητέρα αλλά και τη μοναδική σχέση της με το παιδί της.

Επίσης στην υπέροχη βραδιά υπήρξαν παιδιά «άγγελοι» όπου εξέπληξαν ευχάριστα τους πάντες με τις μοναδικές ικανότητες και ταλέντα τους, όπου ο μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Φυλής Κώστας Αναστασίου, αν και με απώλεια όρασης έπαιξε στο πιάνο μοναδικές μελωδίες, ο Δημήτρης Τραμουντάνης, μας τραγούδησε εκπληκτικά solo το τραγούδι «Είμαι Παιδί Είμαι Άγγελος», συνοδευόμενος στο πιάνο από την Ρούλα Λεβαντή και ευχάριστη έκπληξη ήταν η αυθόρμητη συμμετοχή των παιδιών της χορωδίας στο ρεφραίν.

Ο Κυριάκος Φριλίγκος μάγεψε το κοινό σε πρώτο χρόνο με τις χορευτικές του φιγούρες συνοδευόμενος από την μητέρα του Μαργαρίτα Φριλίγκου, σε δεύτερο χρόνο τους απολαύσουμε σε τραγούδια όπου στην κιθάρα ήταν η μητέρα του κ. Μαργαρίτα Φριλίγκου & στο Μπουζούκι ο Κυριάκος Φριλίγκος, ενώ μετά ο Κυριάκος παρέμεινε στη σκηνή και έπαιξε μαζί με έναν ακόμα «άγγελο» το Νικόλα Κρασά με τα μπουζούκια τους το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας.

Τα «αγγελούδια» τα συνόδευαν οι εξαίρετοι μουσικοί, κ. Κώνσταντίνος Εκίζογλου στο μπουζούκι και κ. Βασίλης Ποτήρης στο αρμόνιο.

Ενώ ένα ακόμα «αγγελούδι», ο Χρήστος Μιχαλόπουλος άφησε άφωνο το κοινό με την ηλεκτρική του κιθάρα και το πάθος του με το τραγούδι, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια του ηθοποιού Γιώργου Γιαννόπουλου.

Η γιορτή συνεχίστηκε με την απονομή τιμητικών & αναμνηστικών πλακετών στους διοργανωτές και τους συντελεστές της βραδιάς.

Ενώ μετά το κέφι ανέβασαν στα ύψη το μοναδικό δίδυμο Πέτρος Ίμβριος & Γιώργος Δασκουλίδης, με τις μοναδικές και διαχρονικές επιτυχίες τους & διασκέδασαν το κοινό όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους εθελοντές, καθώς και τους χορηγούς της βραδιάς, όπου προσέφεραν αφιλοκερδώς την εργασία τους καθώς και τα εδέσματα τους.

Οι υποστηρικτές της γιορτής ήταν οι: ΒΕΑ (ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΕ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ ΑΕΒΕ, BREAD FACTORY, ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – POWER IN MEAT, DISTRETTO ROASTERS COFEE, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

Την ηχητική κάλυψη είχε αναλάβει ο Στέλιος Μπιρμπίλης με την ομάδα του.

Όλοι και όλες μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, ευχόμενοι ένα καλύτερο αύριο…

Όποιος και οποία ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες & διευκρινίσεις, για το έργο της 4ΑΜΕΑ μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του δικτύου:

https://4amea.gr/

Ρούλα Λεβαντή & Όλγα Σοφογιάννη Παιδική Χορωδία Δήμου Φυλής & Χρήστος Μαυράκης ο Δήμαρχος δήμου Φυλής κ. Χρήστος Παππούς 3 ΕΡΡΙΚΑ ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΥ - ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 2 OCP_3822 OCP_3666 OCP_3286 OCP_3219 OCP_3210 _DSC5622 _DSC5562 _DSC5268 _DSC5001 _DSC4907

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ