Εφημερίδα Κοινωνική

Πετυχημένη η παράσταση της Λυσιστράτης από την Παιδική Σκηνή Ελληνικού

 Breaking News

Πετυχημένη η παράσταση της Λυσιστράτης από την Παιδική Σκηνή Ελληνικού
03 Ιουλίου 2014

Την Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου 2014 στο Δημοτικό θέατρο Ελληνικού ανέβηκε η παράσταση της παιδικής σκηνής της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού με το έργο «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Όλγας Γκάτζιου.

Μια κωμωδία που διαδραματίζεται στην Αθήνα, την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου, όπου οι γυναίκες αγανακτισμένες με την διαρκή απουσία των αντρών και τα δεινά του πολέμου αναλαμβάνουν δράση. Η Λυσιστράτη, δαιμόνια Αθηναία, παίρνει την πρωτοβουλία και συγκεντρώνει μυστικά γυναίκες από όλη την Ελλάδα και τις πείθει, να απέχουν από τα «συζυγικά καθήκοντα» τους, για να αναγκάσουν τους άντρες να τερματίσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Το σχέδιο της περιλαμβάνει και την κατάληψη της Ακρόπολης από τις γυναίκες της Αθήνας μέχρι οι άντρες να υποκύψουν και να κάνουν αυτό που θέλουν οι γυναίκες.

Με τη βοήθεια της δασκάλας τους τα παιδιά απέδωσαν άψογα τους ρόλους τους και μέσα από μια γερή δόση χιούμορ πέρασαν πολλά αντιπολεμικά μηνύματα στους θεατές μικρούς και μεγάλους. Συγχαρητήρια δόθηκαν σε όλους τους συντελεστές της παράστασης από τον σκηνογράφο τον Δ. Αμηρίδη για το λιτό και απέριττο σκηνικό, τη δημοτική σύμβουλο Αλεξάνδρα Πολυχρονίδη για τα πρωτότυπα ιδιόχειρα αναμνηστικά που ετοίμασε, έως και τον κόσμο που βοήθησε με το ζεστό του χειροκρότημα, ώστε τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ