Εφημερίδα Κοινωνική

Στη Νίκαια και το Σπίτι της Άρσης Βαρών τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιά

 Breaking News

Στη Νίκαια και το Σπίτι της Άρσης Βαρών τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιά
11 Ιανουαρίου 2020

Την ικανοποίησή του – δικαίωση των αγώνων του, εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σχετικά με τη μεταφορά τμημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Σπίτι της Άρσης Βαρών, στη Νίκαια.

Επισημαίνεται ότι, οι προσπάθειες του Δημάρχου προκειμένου η Νίκαια να γίνει «πανεπιστημιούπολη» έχουν ξεκινήσει από το 2011.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ

«Επιτέλους! Το Πανεπιστήμιο στην Άρση Βαρών!

Από το 2006 που ο Δήμος Νίκαιας παραχώρησε το Ολυμπιακό Κτίριο της Άρσης Βαρών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά περιμένει η πόλη μας το καλό νέο, και να! Που επιτέλους ήρθε.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένας Πανεπιστημιακός χώρος στην πόλη, την αναβαθμίζει από πολλές απόψεις. Οι φοιτητές παντού δημιουργούν με την παρουσία τους και τη ζωντάνια τους άλλες συνθήκες, κι αυτό το κομμάτι της πόλης μας το έχει ιδιαίτερη ανάγκη.

Το Πανεπιστήμιο μαζί με το Κατράκειο, το Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαίδης» και το Κλειστό Γυμναστήριο δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημοπράτησε 20 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια και τους αντίστοιχους χώρους γραφείων συνολικού προϋπολογισμού €2.750.000. Με τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα φαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 μπορούν να έρθουν πια στην πόλη μας οι φοιτητές του ΠΑΠΕΙ.

Από το 2011 που είμαι στην πόλη, έχω μιλήσει μ’ όλους τους πρυτάνεις προσπαθώντας να ξεκινήσει το έργο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κο Αλέξανδρο Κότιο γιατί το πάλεψε περισσότερο από κάθε άλλο και το κατάφερε! Κατάφερε να εξασφαλίσει και τις μελέτες και την χρηματοδότηση του έργου.

Ένα ακόμη πολύ μεγάλο έργο ξεκινάει για την πόλη μας, που χρόνια το παλεύαμε και το περιμέναμε.

Ελπίζω το 2020 να έχει πάντα τέτοια καλά νέα για τον Δήμο μας.»


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ