Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΚΕ: Σύσκεψη μαζικών φορέων στο Κερατσίνι

 Breaking News

ΚΚΕ: Σύσκεψη μαζικών φορέων στο Κερατσίνι
15 Μαΐου 2024

Σύσκεψη μαζικών φορέων της Β” Πειραιά οργάνωσε η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές το βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την σύσκεψη άνοιξε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου Λιμενεργατών στην COSCO ΕΝΕΔΕΠ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ακολούθησαν παρεμβάσεις των εκπροσώπων των φορέων.

Ο Μ. Μπεκρής αναφέρθηκε στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των λιμενεργατών με ευθύνη των κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων, στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στα εργατικά ατυχήματα, στην καταστολή και στην ανασφάλεια των εργαζομένων καθώς η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό των Ελλήνων εφοπλιστών δεν χαρακτηρίζει εμπόλεμη ζώνη την Ερυθρά Θάλασσα».

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας αναφέρθηκε στους αγώνες του Συνδικάτου για τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, την κατοχύρωση θεσμικών αιτημάτων, αλλά και στον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Αναφέρθηκε ακόμα στον αγώνα για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, 24ωρης λειτουργίας, με δυνατότητα για βραχεία νοσηλεία, στην πύλη της Ζώνης του Περάματος, καθώς και στην αναγκαιότητα δεύτερου δρόμου στο Πέραμα, καθώς όπως είπε «είχαμε περιστατικά με ατύχημα σε σχολείο που επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός, 4 ώρες τραυματισμένο παιδί να περιμένει ασθενοφόρο».

Η Μάγδα Φύσσα εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Πολιτισμού «Παύλος Killah Ρ Φύσσας» αναφέρθηκε στο μεγάλο όνειρο του δολοφονημένου πριν δέκα και πλέον χρόνια γιου της, Παύλου Φύσσα «να μην υπάρχουν παιδιά στο δρόμο, να υπάρξει ένας χώρος που θα τα στεγάσει, όνειρο που επιχειρεί να υπηρετήσει ο Σύλλογος με μικρές δράσεις και παρεμβάσεις και στόχο μεταξύ άλλων να αναδειχτεί ο φασισμός, να μάθουν τα παιδιά».

«Έχουμε κι έναν πολύ μεγάλο αγώνα ακόμα μπροστά μας που είναι το δικαστήριο, δεν έχουμε τελειώσει και ήδη ξέρετε ότι οι κατηγορούμενοι αποφυλακίζονται», σημείωσε.

Ο Θανάσης Τσίνος, επίτιμος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας παρουσίασε στοιχεία που αποτυπώνουν την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αυτοαπασχολούμενοι.

Η Χρυσάνθη Αγαθού, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραπετσώνας «Τερψηχώρος» αναφέρθηκε στον αγώνα του συλλόγου για την απομάκρυνση της «Oil One» και των άλλων ρυπογόνων βιομηχανιών από τον οικιστικό ιστό. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και άλλων ομιλητών.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ