Εφημερίδα Κοινωνική

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας – Δωρεάν λιπομέτρηση στον Δήμο Κορυδαλλού

 Breaking News

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας – Δωρεάν λιπομέτρηση στον Δήμο Κορυδαλλού
17 Οκτωβρίου 2016

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού και η Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας διοργανώνουν προληπτική δράση δωρεάν λιπομέτρησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, εκτίμησης των αποτελεσμάτων και παροχής διατροφικών συμβουλών για τους κατοίκους του Κορυδαλλού. Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, 9:00π.μ – 14:00μ.μ, στο Δημαρχείο (Γρ. Λαμπράκη 240, ισόγειο, στο χώρο του Ιατρείου Εργασίας) θα πραγματοποιηθεί η δράση.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (World Obesity Day), έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις της παχυσαρκίας, πάθησης που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα, τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και τη μείωση του προσδόκιμου της ζωής. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας άνω του 50% του πληθυσμού στην Ε.Ε είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο, ενώ ανησυχητική είναι η αύξηση της παχυσαρκίας στα παιδιά, όπου στην ηλικία των 11 ετών, παρουσιάζεται το 1 στα 3 παχύσαρκο ή υπέρβαρο.

Η νοσογόνος παχυσαρκία πλήττει και τη χώρα μας καθώς το 22,5% του πληθυσμού (18,2% των γυναικών και 26% των ανδρών) είναι παχύσαρκοι και 35,2% (30% των γυναικών και περισσότερο από το 40% των ανδρών) είναι υπέρβαροι, ενώ επιπλέον η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας.

Πληροφορίες και ραντεβού, τμήμα Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής: 210 4954814.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ