Εφημερίδα Κοινωνική

«Άνθισαν» την είσοδο του Κατράκειου Θεάτρου Νίκαιας

 Breaking News

«Άνθισαν» την είσοδο του Κατράκειου Θεάτρου Νίκαιας
17 Απριλίου 2024

Με 150 φυτά άνθισαν, το Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού 19ης Μαΐου 1919  στην είσοδο Κατράκειου Θεάτρου Νίκαιας, όμορο του Θεμιστόκλειου Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με την  εθελοντική του ομάδα «Κerykes». Η δράση  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής Εκστρατείας Let’s do it!

Lets Do It_019

Η Διεύθυνση Πρασίνου εκτός από τα 150 φυτά που φύτεψε, πρόσθεσε κηπευτική γη, βελτίωσε τη σύσταση του εδάφους, εγκατέστησε αρδευτικό δίκτυο και διαμόρφωσε το χώρο με βραχόκηπο και κατασκευή διαδρόμου από ψηφίδα. Οι πικροδάφνες ήταν δωρεά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ τα φυτά που τοποθετήθηκαν (τριανταφυλλιές, τουλμπάχια, λαντάνες, κάννες) απορροφούν τους ρύπους.

Lets Do It_04

Με τη βοήθεια και των Προσκόπων Νίκαιας  βάφτηκαν  με νότες και μάσκες τα τοιχία περιμετρικά και έγινε καθαρισμός του χώρου. Ο καλλιτέχνης Χρήστος Ρουμελιώτης, που έχει κάνει και τα γκράφιτι στα σχολεία της πόλης της Νίκαιας, μετέτρεψε τον υποσταθμό της ΔΕΗ σε έργο τέχνης με την προσωπογραφία του Μάνου Κατράκη. Ουσιαστική ήταν η συμβολή των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Παιδείας,  Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Βελτίωσης Καθημερινότητας καθώς και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και της ΕΔΟΚ. Σε όλους τους συμμετέχοντες ο Δήμος μοίρασε νερά, χυμούς και φρούτα.

Lets Do It_019

O Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης επισημαίνει:

 «Με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς  και την εθελοντική του ομάδα “Kerykes”, προχωρήσαμε σε δενδροφύτευση και καθαρισμό του Πάρκου Ποντιακού Ελληνισμού19ης Μαΐου 1919  στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής Εκστρατείας Let’s do it!  Μέσω αυτής της συνεργασίας θα προχωρήσουμε και σε άλλες κοινές δράσεις, επενδύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη, την επιχειρηματική ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη. Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μιχαήλ Σφακιανάκη, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που τον διακατέχει, είμαστε βέβαιοι ότι η πόλη μας θα γίνει πόλος έλξης, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις διευθύνσεις του δήμου μας, Πρασίνου & Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Παιδείας,  Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Βελτίωσης Καθημερινότητας, τον Συλλόγου Εργαζομένων, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ΕΔΟΚ για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον καλλιτέχνη Χρήστο Ρουμελιώτη που με γκράφιτι δημιούργησε την προσωπογραφία του Μάνου Κατράκη στον υποσταθμό της ΔΕΗ».

Lets Do It_023

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μιχαήλ  Σφακιανάκης, δήλωσε: 

 «Διανύουμε την πιο κρίσιμη δεκαετία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παγκόσμιων, περιβαλλοντικών ζητημάτων. Αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας να αναπτύσσουμε στους φοιτητές μας περιβαλλοντική συνείδηση και κοινωνική προσφορά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ως ενεργό τμήμα της τοπικής κοινωνίας, στηρίζει κάθε δράση που στοχεύει στην αναβάθμιση, αξιοποίηση και προώθηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους».

Lets Do It_018

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ