Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

 Breaking News

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
16 Μαΐου 2024

Εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου  διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού και ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα,  στο μνημείο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ, μέσα στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού 19ης Μαΐου 1919 (περιβάλλων χώρος Κατράκειου – οδός: Μάνου Κατράκη & Κυράς της Ρω).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας -Κορυδαλλού και Εκπρόσωπος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Θεόδωρος Μακρίδης.  Στο ιστορικό της ημέρας θα αναφερθεί η εκπαιδευτικός Αντιγόνη Ιωαννίδου και θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο «Ευκαιρία να πω μια ιστορία» από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την χορωδία Γονέων και Φίλων ΧΑΝΝ , υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Πριονά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΟΙ

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης αναφέρει:

«Η γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί μια σκοτεινή πλευρά της ιστορίας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε. Στο δήμο μας  σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού τιμούμε τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με  εκδήλωση στο μνημείο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού 19ης Μαΐου 1919 , αυτή την Κυριακή 19 Μαϊου που είναι και η επίσημη ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους Έλληνες του Πόντου που υπέστησαν αυτή τη μαζική εξόντωση και πολλοί άλλοι εκτοπίστηκαν με τη βία από τα εδάφη τους, χωρίς να χάσουν όμως την ταυτότητά τους».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ