Εφημερίδα Κοινωνική

Κωνσταντίνος Μαραγκάκης – Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: «Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου»

 Breaking News

Κωνσταντίνος Μαραγκάκης – Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: «Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου»
17 Μαΐου 2024

Με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου προσβάσιμων μετακινήσεων ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ξεκινά Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) που έχει εκπονήσει με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο  και ζητά τη συμμετοχή των πολιτών  προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις  σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους και δρόμους για την επίλυση θεμάτων προσβασιμότητας. Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν για  διαδρομές, βασικούς δημόσιους χώρους και κτίρια σε όλο τον Δήμο, για τα οποία προτείνονται παρεμβάσεις για την βελτίωση της προσβασιμότητάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους  έως τις 28 Μαϊου, κάνοντας «κλικ» στο παρακάτω σύνδεσμο:  https://forms.gle/FtUvQyAH8AKSCbAa9.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης σημειώνει:

«Έχουμε ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο για τη βελτίωση της αστικής προσβασιμότητας που εξυπηρετεί ένα και μόνο στόχο: να καταστήσουμε την πόλη πιο φιλική προς τους δημότες και επισκέπτες. Γι’αυτό το λόγο καλούμε κάθε πολίτη να πει τη γνώμη του σ’αυτή τη Δημόσια Διαβούλευση και να αναφέρει δρόμους, κτίρια, πάρκα , πλατείες στα οποία έχει εντοπίσει εμπόδια μετακίνησης ως πεζός. Βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας είναι η  λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου μας , όπου η πρόσβαση σε κάθε γωνιά της πόλης να είναι εύκολη και άνετη ».

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς τις βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας». Μέσα από το Σ.Α.Π. εντοπίζονται τα κύρια σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια, ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, κ.ά.).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ