Εφημερίδα Κοινωνική

«Odysseus», η υπερπαραγωγή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 Breaking News

«Odysseus», η υπερπαραγωγή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
15 Απριλίου 2024

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιεί μια ιστορική μετάκληση. Για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών, ο σημαντικότερος και ιστορικότερος θεατρικός θεσμός της Βουλγαρίας, το Δραματικό Θέατρο της Φιλιππούπολης (PLOVDIV DRAMA THEATER) παρουσιάζει στην Ελλάδα την πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη υπερπαραγωγή “Odysseus”, με την οποία άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και το κορυφαίο διεθνές φεστιβάλ MITEM του Εθνικού Θεάτρου της Βουδαπέστης.

Σαράντα επί σκηνής ηθοποιοί έρχονται στη χώρα μας για να ενσαρκώνουν μέσα σε ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα το ομηρικό έπος, γραμμένο σε πρωτότυπη προσαρμογή για το θέατρο από τον κορυφαίο εν ζωή Βούλγαρο θεατρικό συγγραφέα Alexander Sekulov, σε σκηνοθεσία της βραβευμένης στο Φεστιβάλ της Αβινιόν Diana Dobreva.

Οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί της παράστασης ταξιδεύουν από τη Βουλγαρία, μαζί με 80 ακόμα ερμηνευτές και καλλιτέχνες. Την αποστολή συμπληρώνουν η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δραματικού Θεάτρου της Φιλιππούπολης Suzanna Vasilevska, ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης Kostadin Dimitrov, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Plamen Panov και η Κρατική Τηλεόραση της Βουλγαρίας. Μόνο για δύο παραστάσεις, στις 30 και 31 Μαΐου ώρα 21.00, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ