Εφημερίδα Κοινωνική

Τα αποκαλυπτήρια του Zara των 5.000 τ.μ. στον Πύργο Πειραιά – Grand opening στις 4 Ιουνίου

 Breaking News

Τα αποκαλυπτήρια του Zara των 5.000 τ.μ. στον Πύργο Πειραιά – Grand opening στις 4 Ιουνίου
17 Μαΐου 2024

Έπειτα από ολιγόμηνη καθυστέρηση το μεγαλύτερο κατάστημα Zara στην Ελλάδα και ένα απ’ τα πέντε μεγαλύτερα της Ευρώπης ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στον Πύργο Πειραιάμε το grand opening να έχει οριστεί την 4η Ιουνίου.

Το κατάστημα εκτείνεται σε τρεις ορόφους του Πύργου και είναι εμβαδού 5.000 τμ, το πρώτο από σειρά κι άλλων αντίστοιχων που όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του πολυεθνικού ομίλου Inditex που θέλει τεράστια καταστήματα. Μάλιστα ο επικεφαλής της ITX Ελλάς, θυγατρικής του Ομίλου Inditex κ. Ηλίας Μάλαμας έλεγε κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στον Πύργο Πειραιά πως τα νέα υπερκαταστήματα που δρομολογούνται είναι στο Μινιόν, στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Ελληνικό.

«Το επόμενο μεγάλο κατάστημα θα είναι στην Τσιμισκή, τον Οκτώβριο. Είναι το πρώην Marks & Spencer και είναι περίπου 3.200 τμ., σημείωσε ο κ. Μάλαμας. «Και το διατηρητέο που έχουμε απέναντι είναι γύρω στις 2.000 τ.μ. και το οποίο δεν ξέρουμε αν θα το κλείσουμε», εσπευσε να προσθέσει.

Στον Πειραιά πάντως τα άλλα δύο καταστήματα που διατηρεί η εταιρεία αναμένεται να κλείσουν, συγκεντρώνοντας κάθε ‘δύναμη πυρός’ στο νέο flagship κατάστημα. Το νέο κατάστημα θα στελεχωθεί από υπαλλήλους των δύο καταστημάτων αν και οι ανάγκες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Υπολογίζεται οτι το προσωπικό οτυ καταστήματος θα φθάνει τα 170 άτομα όταν συνολικά στη χώρα η ITX είναι εργοδότης

Προσωπικό και εργαζόμενοι: Στελεχώνεται από τα δύο καταστήματα που έκλεισαν οι ανάγκες όμως του καταστήματος αυτού είναι ακόμη μεγαλύτερες. 170 άτομα προσωπικό. Και συνολικά έχουμε 4.100 στην Ελλάδα.

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζουμε περιοχές που είναι καινούργιες. Όπως ξεχωριστά τμήματα εσωρούχων, αθλητικών, υποδημάτων και αξεσουάρ», σημείωσε ο κ. Μάλαμας ευχαριστώντας παράλληλα τον πρόεδρο της Dimand «που εμπνεύστηκε έναν χώρο που περίμενε πολλά χρόνια».

Ο επικεφαλής του ελληνικού βραχίονα της Inditex σημείωσε πώς η συγκέντρωση καταστημάτων σε μεγαλύτερους χώρους, όπως στον Πύργο Πειραιά, είναι το μοντέλο που ακολουθεί ο όμιλος ωστόσο στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο λόγω έλλειψης αντίστοιχου μεγέθους ακινήτων.

Απ’ την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, εκπροσωπώντας το κοινοπρακτικό σχήμα Dimand- Prodea- EBRD που επένδυσε στην ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά υπογράμμισε πως «η συνεργασία με τον όμιλο Inditex είναι μέρος της υλοποίησης του οράματος που είχαμε το 2020 για τον Πύργο. Και για να υλοποιήσεις αυτό το όραμα ως developer χρειάζεσαι τους κατάλληλους χρήστες. Επιλέξαμε τον όμιλο Inditex και αυτοί εμάς γιατί το group δίνει το κύρος σε ένα τέτοιο κτίριο στη χώρα.

Το νέο Zara concept store στον πύργο του Πειραιά διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες από την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών και φυσικών καταστημάτων της Zara. Επιπλέον, στον πρώτο όροφο του καταστήματος οι καταναλωτές μέσα από τις πολλαπλές γωνίες της γυάλινης πρόσοψης του κτιρίου, μπορούν να θαυμάσουν τις διαφορετικές απόψεις του εξωτερικού χώρου.

Στο εσωτερικό του καταστήματος κυριαρχεί το λευκό χρώμα με πινελιές χρώματος και ζεστασιάς από τα ξύλινα έπιπλα και τους φυσικούς τόνους των υφασμάτων. Ο χώρος ενσωματώνει τα τμήματα Women, Men, Children’s και Zara Home.

Αυτό το κατάστημα-ναυαρχίδα διαθέτει νέους “boutique” χώρους για τα πιο πρόσφατα λανσαρίσματα της Zara τόσο στο Γυναικείο όσο και στο Ανδρικό τμήμα, όπως τα εσώρουχα, η συλλογή αθλητικών ειδών Athletics, καθώς, τα υποδήματα και αξεσουάρ. Αυτοί οι χώροι έχουν ξεχωριστό σχεδιασμό και επίπλωση και είναι εξοπλισμένοι με παρακείμενους χώρους ανανέωσης αποθεμάτων για εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

Σημειωτέον πως κατά την περυσινή χρήση οι πωλήσεις των καταστημάτων Zara στη χώρα μας αυξήθηκαν με ρυθμό 13%, επίδοση που όπως διευκρίνισε ο κ. Μάλαμας δεν ήταν πληθωριστική.

Πηγή: newmoney.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ