Εφημερίδα Κοινωνική

Διαδικτυακή κινητοποίηση των κατοίκων της Καλλίπολης Πειραιά για άστεγη γυναίκα

 Breaking News

Διαδικτυακή κινητοποίηση των κατοίκων της Καλλίπολης Πειραιά για άστεγη γυναίκα
14 Δεκεμβρίου 2017

Η εικόνα, γνώριμη στους κατοίκους της Καλλίπολης στην πλατεία Πηγάδας. Εκεί που κάποτε δέσποζε το επιβλητικό κτήριο του ΟΤΕ και που εδώ και χρόνια είναι κλειστό, μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής, «έσυρε» τη ζωή της στα σκαλιά της εισόδου.

Όποια  στιγμή και να περάσεις, θα την δεις εκεί. Με ένα τσιγάρο στο χέρι, χωρίς να μιλάει πολύ και χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Η περιουσία της όλη, μερικές κουβέρτες, κάποια φύλλα εφημερίδας, κουτάκια και μπουκάλια αναψυκτικών και μερικές σακούλες με ρούχα, που κάποιοι συνάνθρωποί μας της αφήνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το zougla.gr κάποιος περαστικός βλέποντάς την, πήγε μέχρι το περίπτερο της πλατείας και της αγόρασε τσιγάρα, νερά και λίγα τρόφιμα. Η αξιοπρέπεια της την έκανε να αρνηθεί. Ο περαστικός όμως τα άφησε με το ζόρι.

Ο χειμώνας, είναι προ των πυλών. Αυτός ο άνθρωπος θα μείνει εκεί, γιατί δεν έχει που αλλού να πάει.

Κάποιοι λένε πως δεν την δέχονται στα κέντρα αστέγων, γιατί είναι αλκοολική! Κάτι που προφανώς δεν ισχύει και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ισχύει.

Ήδη ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και κινητοποιείται μέσω πλέον του πιο δυνατού κοινωνικού κινήματος, του facebook. Κάνουν έκκληση να κινητοποιηθούν οι αρχές ώστε να μεριμνήσουν γι αυτή τη γυναίκα που στωικά, περιμένει ένα λυτρωτικό τέλος.

 Δείτε την ανάρτηση κατοίκων της περιοχής:

 «Πλατεία Πηγάδας στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ έχει βρει «καταφυγιο» μια Ελληνίδα η οποία δε γίνεται δεκτή σε κανένα χώρο αστέγων διότι είναι αλκοολική. Παρακαλώ κοινοποίηστε για να βρεθεί ένα μέρος να περάσει το χειμώνα. Είναι αμαρτία να μας πεθάνει από το κρύο.Ευχαριστω πολύ».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ