Εφημερίδα Κοινωνική

Έστρωσαν το χαλί… για την πώληση του ΛΙΜΑΝΙΟΥ σε ποσοστό 67%

 Breaking News

Έστρωσαν το χαλί… για την πώληση του ΛΙΜΑΝΙΟΥ σε ποσοστό 67%
07 Φεβρουαρίου 2014

Ποσοστό 67% των μετοχών του ΟΛΠ θα διατεθεί τελικά προς πώληση, σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε το ΤΑΙΠΕΔ να αποστείλει στη Βουλή το σχέδιο της σύμβασης πώλησης του ΟΛΠ προκειμένου εκείνη να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Α’ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας ζητά να ανακληθεί η απόφαση και καλεί όλους τους Πειραιώτες να βγουν στο δρόμο και να βροντοφωνάξουν ότι το λιμάνι ανήκει στον Πειραιά και στην ελληνική κοινωνία.

Θυμίζουμε ότι στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος που συνέταξε προ μηνών το ΤΑΙΠΕΔ, προβλεπόταν διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένως Πειραιά μεταξύ 51% και 74,14%. Όλοι ήλπιζαν –αν όχι το κράτος να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών- τουλάχιστον, το ποσοστό πώλησης να έμενε στο 51%, ώστε η διαδικασία να μην πάρει χαρακτήρα «ολικού ξεπουλήματος».

Αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις από όλους τους φορείς του Πειραιά.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ