Εφημερίδα Κοινωνική

Propeller Club Πειραιά: Καλωσόρισμα Νέων Μελών και Βράβευση Επίτιμων Προσώπων

 Breaking News

Propeller Club Πειραιά: Καλωσόρισμα Νέων Μελών και Βράβευση Επίτιμων Προσώπων
21 Μαΐου 2024

Πριν λίγες ημέρες στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Propeller Club Πειραιά πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την Ημέρα των Μελών, παρουσία του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και επίτιμου Προέδρου του Club, George Tsunis, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Δημήτρη Κατάρα ΠΝ, του Αρχηγού Στόλου, Αντιναύαρχου Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Γεωργίου Αλεξανδράκη και του Β’ Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Τρύφων Κοντιζά, καθώς και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων.

Τα 200 νέα μέλη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε ξεχωριστή τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν από την εκδήλωση, όπου απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά και pin του Propeller Club Πειραιά.

H βραδιά άνοιξε με ένα ζεστό καλωσόρισμα από τον Γενικό Γραμματέα του Propeller Club, Χρήστο Τιμαγένη.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου, Κωστή Φραγκούλη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Απόψε είναι μια ξεχωριστή βραδιά, καθώς καλωσορίζουμε 200 νέα μέλη στο Propeller Πειραιά, αλλά και στην ευρύτερη οικογένεια του Διεθνούς Propeller, του μεγαλύτερου Οργανισμού δικτύωσης στην παγκόσμια ναυτιλία, με 80 Clubs και πάνω από 6,000 ενεργά Μέλη».
Και συνέχισε: «Όσο χαρούμενοι είμαστε που σας καλωσορίζουμε, τόσο υπερήφανοι ελπίζω ότι νιώθετε που ενταχθήκατε σήμερα σε αυτό το ιστορικό σωματείο που του χρόνου συμπληρώνει 90 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Ελληνική κοινωνία και ναυτιλία».

Η βραδιά συνέχισε με τον χαιρετισμό του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και Eπίτιμου Προέδρου του Propeller Club Πειραιά, George Tsunis, ο οποίος δήλωσε: «Εδώ και έναν αιώνα, το Propeller Club υποστηρίζει τις πολυδιάστατες θαλάσσιες σχέσεις μας, κτίζοντας γέφυρες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας… Έχοντας τον μεγαλύτερο, νεότερο και πιο σύγχρονο στόλο στη ναυτιλία και μια τόσο δυναμική ναυτιλιακή κοινότητα, είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην Ελλάδα»

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Deputy CEO του Ομίλου Αγγελικούση, Sveinung Støhle, τον οποίο προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του club, Χρήστος Τιμαγένης.

Το θέμα της ομιλίας του Sveinung Støhle ήταν “Navigating Through Challenging Times Towards a Sustainable Future”, όπου αναφερόμενος στην απανθρακοποίηση του κλάδου, είπε: «Όλοι πρέπει να βρούμε λύσεις για την απαλλαγή του κλάδου μας από άνθρακα. Η απανθρακοποίηση είναι μια σταδιακή μετάβαση και όχι μια άμεση αλλαγή που μπορεί να συμβεί εν μία νυκτί. Η ναυτιλιακή βιομηχανία πρέπει να ελέγχει τη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης, σε συνεργασία με ρυθμιστικές αρχές, την κυβέρνηση και οργανισμούς όπως η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και η INTERTANKO. Πρέπει να διαχειριζόμαστε τους στόλους μας με τον ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο μέχρι το τέλος της εμπορικής ζωής κάθε πλοίου. Πιστεύουμε ότι όλα τα νέα πλοία πρέπει να είναι διπλού καυσίμου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατά 40% των εκπομπών CO2 σήμερα. Πιστεύουμε ότι το LNG είναι η καλύτερη λύση Είναι δοκιμασμένο, ασφαλές, σε ανταγωνιστική τιμή και είναι διαθέσιμο άμεσα. Θα συμπληρωθεί με bio-LNG και αργότερα συνθετικό LNG, που σημαίνει ότι η λύση LNG θα οδηγήσει αυτά τα πλοία σε μηδενικές εκπομπές. Έτσι, τα πλοία διπλού καυσίμου μπορούν να διαρκέσουν έως το 2050. Για άλλα καύσιμα χωρίς άνθρακα, όπως η αμμωνία, το υδρογόνο και η μεθανόλη, αυτά πρέπει να είναι πράσινα, με την έννοια ότι θα είναι κατασκευασμένα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και θα υπάρξουν τεχνολογικές εξελίξεις που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή χρήση τους, αλλά αυτά δεν υπάρχουν σήμερα».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ