Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΟΔΥ: Λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις κινητές μονάδες

 Breaking News

ΕΟΔΥ: Λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις κινητές μονάδες
25 Οκτωβρίου 2023

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να λήξουν οι συμβάσεις 1.047 εργαζομένων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Για τον λόγο αυτό, το σωματείο των εργαζομένων απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας ζητώντας να διευθετηθεί το ζήτημα των συμβάσεων.

Μιλώντας στο MEGA, o νοσηλευτής Παναγιώτης Κατσαρός ανέφερε «Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας εκτελέστηκαν σε όλη την επικράτεια 19 εκατ. δειγματοληψίες και γύρω στους 200.000 εμβολιασμούς σε ευπαθείς ομάδες. Έχει δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο κι ένα κατόρθωμά τους είναι ότι έκανα στη συνείδηση του πολίτη τον οργανισμό ως τον κύριο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ελλάδα»

Τι ανέφερε το υπουργείο Υγείας
Πάνω στο ζήτημα αυτό, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν σε νέες μονάδες υγείας. «Πρόθεση του Υπουργείου είναι να απορροφηθούν όλοι οι συμβασιούχοι των ΚΟΔΥ σε νέες θέσεις εργασίας.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, στόχος είναι να απορροφηθούν όλοι στο ΕΣΥ ή σε άλλες κινητές μονάδες υγείας. Όσον αφορά τους οδηγούς, που αποτελούν και την πλειοψηφία των εργαζομένων, θα τους δοθεί η δυνατότητα να απορροφηθούν από το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, θα υπάρξει ένα εύλογο κενό χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των συμβάσεών τους και μέχρι να προσληφθούν στις νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Υπενθυμίζεται πως οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, με το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κορωνοϊού, ενώ το υπουργείο Υγείας είχε εξαγγείλει πως στη συνέχεια οι εργαζόμενοι αυτοί θα προσληφθούν στο δημόσιο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ