Εφημερίδα Κοινωνική

Πανηγυρική δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη – «Έπεσε» η ποινή-σκάνδαλο

Πανηγυρική δικαίωση Βαγγέλη Μαρινάκη – «Έπεσε» η ποινή-σκάνδαλο
12 Μαρτίου 2021

Από την πρώτη στιγμή, η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League είχα χαρακτηριστεί σκανδαλώδης από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οπως επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η απόφαση του αθλητικού δικαστή Μάρκου, για απαγόρευση παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο, για 5 μήνες, αποτέλεσε μια πρωτοφανή αστοχία από πλευράς του.

Η Εφεση του προέδρου του Ολυμπιακού και της ΠΑΕ, δικαίωσε απόλυτα τους ισχυρισμούς των Ερυθρόλευκων. Καθώς η ποινή, από 5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, μετατράπηκε σε δίμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων.

Επί της ουσίας, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που είναι γνωστό ότι… δεν αγαπάει κιόλας τον Ολυμπιακό, δικαίωσε απόλυτα τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού, αναφορικά με όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Αρη, αλλά και όσα έγραψε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο φύλλο αγώνα.

Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Μαρινάκης δεν μπήκε στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου, άρα η μία εκ των δύο ποινών που είχε επιβάλλει ο δικαστής Μάρκου, αυτομάτως κρίθηκε ανύπαρκτη. Καθώς αφορούσε σε δήθεν αδίκημα, που ποτέ δεν έλαβε χώρα. Επιπλέον, άλλαξε και η ουσία της ποινής. Με την Εφέσεων να επιτρέπει στον κ. Μαρινάκη να δίνει το παρών στο γήπεδο, όπως προφανώς και μπορεί, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αλλά να μην μπορεί να παρίσταται στον χώρο που κινούνται ποδοσφαιριστές και διαιτητές.

Για ακόμη μία φορά, πάντως, η ποινή είναι μεγάλη. Καθώς οι δύο μήνες για εξύβριση αποτελεί εξάντληση της αυστηρότητας και των περιθωρίων που δίνει ο κανονισμός. Και όλα αυτά, ενώ μόλις μία εβδομάδα πριν, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, τιμωρήθηκε με μόλις έναν μήνα, για απειλές στον διαιτητή Βάτσιο!

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τήρησε κανονικά ό,τι προέβλεπε η τιμωρία του στο παιχνίδι με τη Λαμία. Από τη στιγμή που η απόφαση του πρωτοβάθμιου απαγόρευε παρουσία του στο γήπεδο, δεν βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Παρά το γεγονός ότι ήταν ξεκάθαρο πως επρόκειτο για μια απόφαση ακραία και άδικη.

Πλέον, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα μπορεί να παραβρίσκεται κανονικά στο γήπεδο, αλλά δεν έχει δικαίωμα να κατεβαίνει στα αποδυτήρια ή τον αγωνιστικό χώρο, όπως συνήθιζε να κάνει πριν από τα παιχνίδια.

πηγή:to10.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ