Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ένας δοξασμένος σύλλογος!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ένας δοξασμένος σύλλογος!
09 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους του Πειραιά με μεγάλη ιστορία και σημαντικές διακρίσεις! Ιδρύθηκε το 1926 και από το 1930 άρχισε να λαμβάνει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ. Όμως οι μεγάλες στιγμές του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ άρχισαν μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1947 όταν καταλαμβάνει την 5η θέση στο τότε Πανελλήνιο πρωτάθλημα! Το 1948 τερματίζει 4ος, το ίδιο και το 1958. Η κορύφωση της ιστορίας έρχεται το 1960 όταν κατακτά το πρωτάθλημα της Β” εθνικής κατηγορίας και το 1961 λαμβάνει μέρος για πρώτη (και τελευταία) φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α” εθνικής κατηγορίας! Είχε στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές όπως ο Νίκος Αλέφαντος (!), ο Γιάννης Αμπατζόγλου, ο Δημήτρης Σκαραμαγκάς, ο Άρης Τσατσαρίδης και ο Παναγιώτης Κοψαχείλης. Όμως ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ έχει βγάλει πολλούς ακόμα παικταράδες! Με κορυφαίο όλων τον φοβερό Γιώργο Σιδέρη. Αλλά και τον Χρήστο Χατζησκουλίδη, τον Ηλία Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Κοντογιώργο και τον Γιώργο Δουρδουνά…

Το 1978 ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ανεβαίνει και πάλι στην Β” εθνική, ενώ την τριετία 1979, 1980, 1981 αγωνίζεται στην Γ” εθνική. Το 1981 κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα και τις σεζόν 1981-1982 και 1982-1983 αγωνίζεται για τελευταία φορά στην Β” εθνική. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως και σήμερα, ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ βρίσκεται μεταξύ Α” Πειραιά και Δ” εθνικής ή της σημερινής Γ” εθνικής.

Να σημειώσουμε ότι έχει κατακτήσει 8 φορές το πρωτάθλημα της Α” Πειραιά ενώ έχει κατακτήσει και 4 κύπελλα Πειραιά!

Φέτος ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ πρωταγωνιστεί για μια ακόμα φορά στο πρωτάθλημα της Α” Πειραιά! Βρίσκεται στην κορυφή του Β” ομίλου με 16 βαθμούς μαζί με την ΑΜΦΙΑΛΗ και έχει σημειώσει τα εξής αποτελέσματα:

atromitos peiraia (5)1η αγ: Με ΝΕΟΥΣ ΔΡΑΠ. (εκτός) 5-0

2η αγ: Με ΑΟ ΧΑΛΚΗΔΩΝ 4-1

3η αγ: Με ΘΥΕΛΛΑ/ΑΧΙΛΛΕΑ 2-0

4η αγ: Με ΑΕ ΧΑΡΑΥΓΗ (εκτός) 2-2

5η αγ: Με ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ 3-1

6η αγ: Με ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (εκτός) 2-0

 

 

Δυστυχώς το πρωτάθλημα διακόπηκε ακριβώς πριν από το ντέρμπι κορυφής κόντρα στην ΑΜΦΙΑΛΗ!

 

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ διαθέτει κατά κοινή ομολογία μια πολύ καλή ομάδα και είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Γ” εθνική, ενώ έχει στις τάξεις του και τον πρώτο σκόρερ όλων των Πειραϊκών πρωταθλημάτων, τον Δημήτρη Γεωργίου, που έχει πετύχει ήδη 12 γκολ σε 6 αγωνιστικές!

 

Στο θεσμό του κυπέλλου ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ βρίσκεται ήδη στην φάση των «16″ όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΕΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. Στους προηγούμενους γύρους έχει αποκλείσει τους ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΑΜΙΝΙΩΝ με 4-1 εκτός έδρας και τον ΦΑΛΗΡΙΚΟ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι του οποίου η κανονική διάρκεια έληξε 3-3 και στα πέναλτι ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ πήρε την πρόκριση με 4-1!

 

Στη Διοίκηση του συλλόγου υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και ικανοί άνθρωποι που έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα. Πρόεδρος είναι φέτος ο κύριος Ηλίας Μπαταγιάννης, ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ, ενώ πάντα κοντά στον σύλλογο είναι ο απερχόμενος Πρόεδρος, κύριος Σπύρος Μητρόπουλος, και ο κύριος Αντρέας Παπαδόπουλος. Προπονητής της ομάδας είναι ο έμπειρος Αντρέα Μπαρμπολούτσι…

 

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ συνεχίζει να γράφει ιστορία! Προσπαθεί σιγά σιγά να φτάσει στο επίπεδο που έχει συνηθίσει τους οπαδούς του και να ανέβει στην σημερινή ιεραρχία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου εξακολουθούν να αγωνίζονται και να ονειρεύονται..

atromitos peiraia (6)

atromitos peiraia (1)

atromitos peiraia (3)

atromitos peiraia (4)

atromitos peiraia (2)

 

atromitos peiraia (7)


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ