Εφημερίδα Κοινωνική

Ξέρετε από «Σκοιλ Ελικικού» και «Μέτζη του νεόκτη»; Σάλος με την κατάρτιση 600€ στους επιστήμονες

 Breaking News

Ξέρετε από «Σκοιλ Ελικικού» και «Μέτζη του νεόκτη»; Σάλος με την κατάρτιση 600€ στους επιστήμονες
17 Απριλίου 2020

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και δεκάδες σχόλια έχουν προκληθεί στα social media από τα «μαργαριτάρια» που παρουσιάζονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία πρέπει να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες για να λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ. Συγκεκριμένα, κάποια ΚΕΚ αντί να χρησιμοποιήσουν μεταφραστές έκαναν προφανώς google translate, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό ανακοινώθηκε και ανατέθηκε από την κυβέρνηση.

Είναι σαφές από το αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις πως πάνω στη βιασύνη για να ξεκινήσουν τα προγράμματα, πολλοί ήταν αυτοί που δεν έκαναν τα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα η «κατάρτιση» να μοιάζει περισσότερο με… παιχνίδι άγνωστων λέξεων και φράσεων για τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πέραν αυτών υπήρξαν καταγγελίες και για άλλα λάθη, όπως για παράδειγμα η πληροφορία ότι το AIDS εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2003.

Φράσεις όπως «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν», «εκπέδευση», «Μέτζη του νεόκτη» και άλλες εμφανίστηκαν στην εκπαίδευση και μάλιστα το «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» και «Μέτζη του νεόκτη» είναι τα δύο πρώτα trends στο twitter,. Αυτά ήταν που ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο» από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ