Εφημερίδα Κοινωνική

Κρίσεις διευθυντών: Έκθετος ο Μουμούρης και η «παρέα» του – Τι είπε ο Γαβρόγλου

 Breaking News

Κρίσεις διευθυντών: Έκθετος ο Μουμούρης και η «παρέα» του – Τι είπε ο Γαβρόγλου
03 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, που πραγματοποίησε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο γεμάτο από 300 πολίτες Δημαρχείο της Νίκαιας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος έβγαλε αρκετές ειδήσεις με τις τοποθετήσεις του. Ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το νέο λύκειο, την αναβάθμιση των ΤΕΙ, τον ρόλο των ΑΕΙ στη νέα εποχή, τη στήριξη των μαθητών και φοιτητών ΑΜΕΑ, αλλά και την αύξηση των επιχορηγήσεων για τις λειτουργικές ανάγκες. Εκείνο, όμως, που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η απάντηση του Υπουργού σε ερώτηση που δέχτηκε από παρεβρισκόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς σχετικά με τις καταγγελίες για αυθαιρεσίες από το ΠΥΣΔΕ Πειραιά στις κρίσεις διευθυντών σχολείων. Συγκεκριμένα, καταγγέλλονται «διορισμοί» συνδικαλιστών κυρίως του ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και της ΔΑΚΕ (ΝΔ), οι οποίοι περιέργως ξεπέρασαν στα μόρια πολλούς συναδέλφους τους χάρη στην προσωπική συνέντευξη, αν και υπολείπονταν των προσόντων τους.

Από τα πλέον υπεύθυνα χείλη, αυτά του Υπουργού, ειπώθηκε κατά λέξη ότι, σύμφωνα με τα αντικειμενικά στοιχεία, προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα για την αξιοπιστία και τη νομιμότητα των κρίσεων σε Πειραιά και Αρκαδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Πειραιά υπάρχει τεράστια απόκλιση σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο, όπου μόνο το 10% βαθμολογήθηκε κάτω από 6, όταν στον Πειραιά το μέγεθός αυτό ήταν αυξημένο κατά 150%! Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε ότι οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με την αξιοκρατία στην οποία επενδύει η κυβέρνηση, τη στιγμή που κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ άδειαζαν τον προϊστάμενο ΔΙΔΕ Πειραιά Νικόλαο Μουμούρη για τις αυθαιρεσίες αυτές, κάνοντας λόγο για προσωπικές πολιτικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βάσει προσόντων (και άρα μορίων) έπρεπε αυτοί να έχουν ανέλθει στις διευθυντικές θέσεις αλλά… κόπηκαν με «ύποπτα» χαμηλή βαθμολογία στην… όχι και τόσο, όπως αποδεικνύεται, αξιοκρατική διαδικασία της συνέντευξης, έχουν υποβάλει ατομικές μηνύσεις. Παράλληλα, με εντολή της προϊσταμένης Εισαγγελίας Πειραιά διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για παράβαση καθήκοντος.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ