Εφημερίδα Κοινωνική

Απόρρητο σχέδιο «Αιγαίο-Αργοσαρωνικός» – Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε 14.500 στόχους υψηλής επικινδυνότητας

 Breaking News

Απόρρητο σχέδιο «Αιγαίο-Αργοσαρωνικός» – Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε 14.500 στόχους υψηλής επικινδυνότητας
27 Ιουνίου 2017

Υιοθετώντας την τακτική των αστραπιαίων εφόδων σε ζώνες με υψηλά ποσοστά παραβατικότητας, στελέχη της ΑΑΔΕ βάζουν σε εφαρμογή το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, έτσι ώστε οι ελεγκτές να διατηρήσουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Το σχέδιο με κωδική ονομασία «Αιγαίο- Αργοσαρωνικός» βρίσκεται στα χέρια μόλις τριών προσώπων, που έχουν αναλάβει το συντονισμό και την εποπτεία των επιχειρήσεων σε μεγάλα και μικρότερα νησιά, όπου οι πρώτοι διερευνητικοί έλεγχοι έδειξαν ότι υπάρχει πρωτοφανής και προκλητική φοροδιαφυγή.

Το σχέδιο αυτό περιγράφει το πού, πότε και πώς θα γίνουν οι έφοδοι των ειδικών κλιμακίων στις συγκεκριμένες ζώνες και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι έλεγχοι θα γίνονται και από αποσπασμένους εφοριακούς σε μικρές Δ.Ο.Υ. για τη θερινή περίοδο και από έκτακτα συνεργεία που θα συγκροτούνται λίγο πριν από τις εξορμήσεις.

Όπως γράφει ο Γιώργος Παππούς στο iefimerida.gr, κεντρικός στόχος είναι να γίνουν τουλάχιστον 14.500 έλεγχοι μέσα στο επόμενο τρίμηνο, με έμφαση στην έκδοση αποδείξεων, δηλαδή περίπου το 50% του ετήσιου στόχου των 35.000 προληπτικών ελέγχων. Οι φετινές εξορμήσεις γίνονται με φόντο τα εύσημα που απένειμε η Κομισιόν στο φοροελεγκτικό μηχανισμό, πιστώνοντας του μεγάλο μέρος της περσινής υπεραπόδοσης των εσόδων, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις της ηγεσίας της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών.

Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν ειδικά σεμινάρια στη Σύρο, προκειμένου τα στελέχη των ελεγκτικών μονάδων να ενημερωθούν για τις νέες διοικητικές κυρώσεις, δηλαδή τα αυστηρότερα «λουκέτα», τα ειδικά πρόστιμα ως 5.000 ευρώ σε ειδικές κατηγορίες επιχειρήσεων, τα ελάχιστα πρόστιμα των 500 ευρώ σε δραστηριότητες που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ. Επιπλέον, για πρώτη φορά τα στελέχη της ΑΑΔΕ, που θα αναλάβουν την εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, παρακολούθησαν σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων, μετά από τα αυξημένα κρούσματα επιθέσεων, προπηλακισμών και παρεμπόδισης ελέγχων. Αυτό που καθιστούν σαφές ανώτατες πηγές της ΑΑΔΕ, είναι ότι παράλληλα με το επιχειρησιακό σχέδιο «Αιγαίο- Αργοσαρωνικός», θα διενεργούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε άλλα σημεία της Επικρατείας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ