Εφημερίδα Κοινωνική

Εγκαίνια έργου ανακατασκευής της γέφυρας Μάκρωνα στο νησί των Κυθήρων

 Breaking News

Εγκαίνια έργου ανακατασκευής της γέφυρας Μάκρωνα στο νησί των Κυθήρων
10 Ιουλίου 2024

Με τα εγκαίνια του έργου ανακατασκευής της γέφυρας Μάκρωνα ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά στο νησί των Κυθήρων και των γειτονικών Αντικυθήρων. Το έργο, που πραγματοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά την κατασκευή νέας γέφυρας προς αντικατάσταση της παλαιάς, η οποία κατεδαφίστηκε, στο σημείο όπου το ρέμα του Μάκρωνα τέμνει την οδό Φριλιγκιάνικα – Παλαιόπολη.

DSC_9501

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς: «Η ανακατασκευή της γέφυρας Μάκρωνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια, την καθημερινότητα των κατοίκων των Κυθήρων, καθώς και της ενίσχυσης της τουριστικής ανάπτυξης στο νησί. Η Περιφέρεια Αττικής, με συνέπεια και υπευθυνότητα, συνεχίζει να επενδύει σε έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών. Αυτή η νέα γέφυρα δεν είναι απλώς ένα τεχνικό έργο, αλλά ένα σύμβολο της δέσμευσής μας να στηρίξουμε τα Κύθηρα με υποδομές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Ένα σύμβολο της δέσμευσής μας ότι κανένας πολίτης της Αττικής, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο δεν θα αισθάνεται μόνος».

DSC_9248

Η σύμβαση του έργου, δαπάνης 1.178.439,82 ευρώ, περιλάμβανε την κατασκευή γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα, μήκους 29 μέτρων και πλάτους 7,50 μέτρων, με πεζοδρόμια μεταβλητού πλάτους από 1 έως 1,90 μέτρων. Εκτός από την κύρια κατασκευή, έγιναν διαπλατύνσεις για την προσαρμογή του οδοστρώματος και τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας συγκράτησης και κάθετης σήμανσης.

DSC_8892

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το Δημαρχείο Κυθήρων, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Στράτο Χαρχαλάκη, τους αντιδημάρχους και λοιπά μέλη της διοίκησης. Στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα της περιοχής καθώς επίσης και όσα είναι ώριμα να ενταχθούν. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν έργα βασικών υποδομών, όπως το δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης του Βόρειου Τμήματος – Αγίας Πελαγίας, ο παιδικός σταθμός στα Λογοθετιάνικα, έργα οδοποιίας – συντήρησης του οδικού δικτύου, καθώς και η κατασκευή δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου στον Ποταμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε πως θα αξιολογήσει τις προτάσεις που του τέθηκαν, στο πλαίσιο της ορθής αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η Περιφέρεια, με έμφαση στις δυνατότητες του Προγράμματος «Αττική» 2021 – 2027. «Με υπευθυνότητα και χωρίς μεγαλοστομίες θα είμαστε δίπλα σας, διασφαλίζοντας ότι θα προχωρήσουμε μαζί στην υλοποίηση κρίσιμων έργων για την ανάπτυξη των Κυθήρων και την ευημερία των κατοίκων τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κατά την παραμονή του στα Κύθηρα, ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε επίσης τον οικισμό της Χώρας, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους ελαιουργικών συνεταιρισμών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον τοπικό ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην περιοχή Λαχνός, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τις ανάγκες της εγκατάστασης. Τέλος, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Κυθήρων, όπου τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Σεραφείμ.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής στα Κύθηρα επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της Περιφέρειας για την υποστήριξη και ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων με έργα που ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ευημερία.

Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Γιάννης Βουτσινάς, η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη και ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ