Εφημερίδα Κοινωνική

Απάντηση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας

 Breaking News

Απάντηση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας
28 Νοεμβρίου 2016

Με αφορμή δημοσίευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου της εφημερίδας «Αγορά» με τίτλο «Θύελλα στο υπουργείο Ναυτιλίας με πειρατικό πλοίο – «φάντασμα», από το Αρχηγείο του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνεται ότι, όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στοιχεία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Αλιευτικό σκάφος “ΓΚΡΕΚΟ 1” Νηολογίου Πειραιά 8458 με IMO 8615679, εγγράφηκε στα Νηολόγια του Πειραιά στις 11-03-2004.

Στις 08-07-2013 ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάλυσης του Αλιευτικού σκάφους “ΓΚΡΕΚΟ 1”, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, σε ναυπηγείο στο Πέραμα, ενώ στη συνέχεια από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκδόθηκε εγκριτική διαταγή για την διαγραφή του εν λόγω πλοίου από το Ελληνικό Νηολόγιο και ως εκ τούτου, το πλοίο διεγράφη τελικώς από το νηολόγιο Πειραιά στις 11-07-2013.

Πέραν των ανωτέρω και προκειμένου διερευνηθούν ενδελεχώς τα καταγγελλόμενα στο υπόψη δημοσίευμα, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς τον Αρχηγό του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο, διατάχθηκε η περαιτέρω διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ