Εφημερίδα Κοινωνική

Νόμιμη η παρακολούθηση σε Facebook, Google και YouTube στη Βρετανία

 Breaking News

Νόμιμη η παρακολούθηση σε Facebook, Google και YouTube στη Βρετανία
19 Ιουνίου 2014

O γενικός διευθυντής της βρετανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία, Charles Farr, υποστήριξε στην 48 σελίδων έκθεσή του, την οποία απηύθυνε σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι η παρακολούθηση των Βρετανών πολιτών μέσω του Google, του YouTube και του Facebook, είναι νόμιμη, επειδή οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «εξωτερικές επικοινωνίες», αφού η βάση τους είναι στις ΗΠΑ.

H Διεθνής Αμνηστία, η Privacy International και άλλες επτά οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έθεσαν ερωτήματα στον Farr και με τη δήλωαή του ο Βρετανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι επιτρέπεται η παρακολούθηση των πολιτών σε ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς προηγούμενη έκδοση δικαστικής εντολής.

Παλαιότερα η υποκλοπή των επικοινωνιών στη Βρετανία απαιτούσε προηγούμενη έκδοση σχετικού εντάλματος, ενώ με τον καθορισμό των επικοινωνιών στο διαδίκτυο ως «εξωτερικές επικοινωνίες», μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναζητήσεις και μηνύματα στο Facebook, θα είναι δυνατόν να υποκλαπούν, ακόμα και για άτομα που σύμφωνα με την αστυνομία δεν θεωρούνται ύποπτοι.

Η δήλωση αυτή δέχτηκε επικρίσεις, αφού υποστηρίζεται πως οι αναλυτές που θα διαχειρίζονται αυτά τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, θα μπορούν να διαβάσουν ιδιωτικές συνομιλίες. Ο Farr δήλωσε ότι οι αναλυτές είναι άνθρωποι που θα κάνουν μόνο τη δουλειά τους και γρήγορα θα ξεχάσουν το περιεχόμενο της κάθε επικοινωνίας που θα επεξεργάζονται.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ