Εφημερίδα Κοινωνική

Οι Πειραιώτες ψηφίζουν… επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας

 Breaking News

Οι Πειραιώτες ψηφίζουν… επιχειρήσεις  και θέσεις εργασίας
03 Φεβρουαρίου 2014

Τις τελευτές μέρες ο Πειραιάς κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Κοινός παρανομαστής στις ομιλίες όλων των υποψηφίων Δημάρχων είναι η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων αλλά κυρίως…τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στα «παιδιά του Πειραιά» για να ξαναβρούν τα σημεία επαφής τους με την πόλη.

Δειλά – δειλά νέες επιχειρήσεις ξεπροβάλουν στο κέντρο της πόλης υποσχόμενες θέσεις εργασίας σε Πειραιώτες ενώ σημαντική δραστηριότητα υπάρχει και στην πλευρά του λιμανιού με επιχειρήσεις – κολοσσούς όπως η Samsung, να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πειραιά, στις επενδύσεις και στο εργατικό δυναμικό.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία σε συνδυασμό με τα προωθούμενα έργα και την έλευση του ΜΕΤΡΟ, αποτελούν «βαρόμετρο» για την πόλη μας.

Όνειρο όλων των Πειραιωτών εξακολουθεί να παραμένει η μετατροπή της Τρούμπας σε ένα Πειραϊκό «Γκάζι» ή «Ψυρρή».

Η «αναγέννηση» του Πειραιά φυσικά, προϋποθέτει πολλά παραπάνω…

Ωστόσο, το θέμα των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας παραμένει πάντα επίκαιρο και ουσιώδες τόσο για τους Πειραιώτες όσο και για την προεκλογική ατζέντα των υποψηφίων.

Η μάχη κατά του εφιάλτη της ανεργίας στον Πειραιά, βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης συζήτησης στην ελληνογαλλική σχολή του Saint Paul, ενώ στο ΕΒΕΠ παρουσιάστηκαν νέα προγράμματα για ανέργους και επιχειρηματίες από την ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση με στόχο να παρουσιαστούν και να αναλυθούν οι τρόποι αντιμετώπισης χρεών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση της δημοτικής Αρχής Βασίλη Μιχαλολιάκου, κάθε καινούργια επιχείρηση που θα ανοίγει στον Πειραιά το 2014, θα απαλλάσσεται κατά 50% από τα τέλη έως 100 τ.μ. ή αν είναι μεγαλύτερη για τα πρώτα 100 τ.μ.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ