Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έστειλαν ειδοποίηση σε 4χρονο παιδάκι για να πληρώσει 280 ευρώ γιατί έπασχε από αλλεργία!

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έστειλαν ειδοποίηση σε 4χρονο παιδάκι  για να πληρώσει 280 ευρώ γιατί έπασχε από αλλεργία!
27 Φεβρουαρίου 2014

Συγκλονίζει η ιστορία μιας οικογένειας Πειραιωτών που ένα πρωί, είδαν το 4χρονο αγοράκι τους να παρουσιάζει συμπτώματα αλλεργικού σοκ. Άνεργοι και οι δυο, έσπευσαν στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «Άγιος Παντελεήμων» για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον μικρό Λευτέρη. Στο παιδί δόθηκε άμεσα η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή χωρίς να γίνουν εξετάσεις, διότι τα συμπτώματα δεν παρέπεμπαν σε κάτι ανησυχητικό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας και αφού όλα πήγαν «καλά», οι δυο γονείς πήραν το μικρό Λευτέρη για να πάνε σπίτι. Κανείς δεν τους ενημέρωσε για τα διαδικαστικά. Θεώρησαν μάλιστα ότι οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα τους και δεν τους χρέωσαν κάποια νοσήλια επειδή το παιδί ήταν μικρό και ανασφάλιστο. Λίγους μήνες όμως αργότερα, στο σπίτι τους στον Πειραιά, φτάνει μια ειδοποίηση που απευθύνεται προς τον 4χρονο Λευτέρη και τον ενημερώνει ότι χρωστάει 280 ευρώ και πως άμα δεν τα εξοφλήσει άμεσα, το χρέος αυτό θα βεβαιωθεί εις βάρος του σε Δημόσιο Ταμείο, με τις γνωστές μετέπειτα επιπτώσεις!

fek226Συγκλονισμένοι οι γονείς αναζήτησαν απαντήσεις στο χώρο του νοσοκομείου αλλά δεν τους δόθηκαν. «Τι αφορά αυτό το χρέος; Αφού δεν έγινε εισαγωγή, δεν έγιναν εξετάσεις, πώς δικαιολογείται το ποσό των 280 ευρώ»; Απάντηση δεν πήραν! Απευθύνθηκαν λοιπόν στην εφημερίδα μας. Σοκαρισμένοι και εμείς, αναζητήσαμε απαντήσεις στη διοίκηση του νοσοκομείου, πιστεύοντας ότι έχει γίνει κάποιο λάθος. Ήρθαμε όμως αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Πεταλάς, μας επιβεβαίωσε για την ύπαρξη αυτού του χρέους λέγοντας μας ότι «νομιμοποιείται» από το ΦΕΚ 946 τεύχος Β’ της 27 Μαρτίου 2012 το οποίο περιλαμβάνει έναν «τιμοκατάλογο» ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΙΩΝ, ανεξαρτήτως εάν έχει γίνει εισαγωγή ή όχι σε δημόσιο νοσοκομείο. Δηλαδή, ο 4χρονος Λευτέρης καλείται να χρυσο-πληρώσει απλά και μόνο την… ασθένειά του! Ρωτήσαμε τον κ. Πεταλά εάν αυτό του φαίνεται λογικό. Απάντησε: «Αυτά προκύπτουν από τους νόμους. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε».

fek226aΑναζητήσαμε το ΦΕΚ. Εκεί πέσαμε από τα σύννεφα! Με υπογραφή του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου έχει εκδοθεί ένας «τιμοκατάλογος» ασθενειών από 200 μέχρι 30.000 ευρώ. Αν υπάρχει ασφαλιστικό Ταμείο, τα ποσά αυτά καλύπτονται κατά ένα μέρος τους. Με τους ανασφάλιστους όμως τι γίνεται;

 

 

 

Εκεί… σιωπή! Απουσία κάθε είδους κοινωνικής πολιτικής ή έστω ευαισθησίας.

Με λίγα λόγια… δεν ‘πα να είσαι ανασφάλιστος, άπορος, παιδί ή ενήλικας… αν τύχει να πας σε δημόσιο Νοσοκομείο, κάνε τον σταυρό σου!

Ελπίζουμε ο σημερινός Υπουργός Υγείας ή έστω η διοίκηση του νοσοκομείου να δει με ευαισθησία το θέμα. Τα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση του μικρού Λευτέρη βρίσκονται στην εφημερίδα μας για όποιον ενδιαφερθεί να βοηθήσει.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ