Εφημερίδα Κοινωνική

Νεκρή γυναίκα από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας – «Κατανάλωσε μολυσμένο νερό»

Νεκρή γυναίκα από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας – «Κατανάλωσε μολυσμένο νερό»
14 Ιουνίου 2024

Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στον νομό Μαγνησίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός της οφείλεται σε μολυσμένο νερό υδροδότησης κοινοτήτων του είχαν προσβληθεί από επικίνδυνο μικρόβιο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα πρόκειται για μία 82χρονη γυναίκα η οποία νόσησε από το μολυσμένο νερό και εντός ολίγων ωρών εμφάνισε έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ εμφάνισε έντονο πυρετό.

Η άτυχη γυναίκα ακολούθησε αγωγή που τις συνέστησαν ιατροί του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε σε κλινική του Βόλου, όπου και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, μετά από ολική εξασθένηση του οργανισμού της.

Η 82χρονη κατοικούσε στη Νέα Αγχίαλο αλλά λόγω προβλημάτων υγείας τις τελευταίες εβδομάδες μετακόμισε στο σπίτι της κόρης της στο Στεφανοβίκειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με γαστρεντερίτιδα νόσησε και η κόρη της εκλιπούσης.

Έξαρση γαστρεντερίτιδας

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με τους τεχνικούς της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, βρίσκονται στο σημείο της δεξαμενής που τροφοδοτεί το δίκτυο, για λήψη δειγμάτων νερού και για εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθούν περαιτέρω στοιχεία για την έξαρση γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε γίνει έλεγχος στις τρεις γεωτρήσεις υδροδότησης των δύο χωριών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όπου την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ