Εφημερίδα Κοινωνική

Δύσκολη νύχτα μετά τις δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο

 Breaking News

Δύσκολη νύχτα μετά τις δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο
21 Ιουνίου 2024

Πάνω από εξήντα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν από νωρίς σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα, με την Πελοπόννησο να πλήττεται περισσότερο. Διαδοχικά μέτωπα κατέκαψαν στην Αρκαδία, την Αργολίδα και οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό του έργο σε Αχαΐα και Ηλεία. Η φωτιά από τα νότια της Αχαΐας πέρασε το απόγευμα στην περιοχή της Πηνείας στην Ηλεία με αποτέλεσμα να απειλούνται χωριά τόσο από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει έξω από τον Πύργο, όσο και από το δεύτερο μέτωπο. Ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς παραμένει υψηλός και για αύριο Σάββατο, κυρίως στην Αττική και τη Στερεά Ελλάδα.

Εφιαλτικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου σπίτια και εγκαταστάσεις στο Χωρέμη έχουν υποστεί ζημιές, ενώ μέσα στα σπίτια στο Κρανίδι έφτασε η φωτιά. Τώρα εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή από το φόβο αναζωπυρώσεων.

Στην Αχαΐα μεγάλη πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται στον Ερύμανθο, έχοντας ξεκινήσει από την περιοχή Μαστραντώνη. Στη διάρκεια της μέρας φωτιές ξέσπασαν στην Κεφαλονιά, Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Λάρισα, τη Θήβα, ενώ εκδόθηκαν απανωτές εντολές είτε για εκκενώσεις περιοχών, είτε για να βρίσκονται σε επιφυλακή οι κάτοικοι περιοχών που πλησίαζαν οι φλόγες.

Λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα και ενώ μαινόταν η φωτιά στην Ηλεία και το Κρανίδι, η Πολιτική Προστασία διαπίστωσε ότι τα μηνύματα από το 112 δεν έφταναν στους κατοίκους. Η βλάβη στο σύστημα προειδοποίησης οφείλεται στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο και οι ειδοποιήσεις δημοσιοποιούνταν από τα Μέσα Ενημέρωσης. Μέσα στην σημερινή ημέρα απεστάλησαν συνολικά 26 μηνύματα μέσω του 112 εκ των οποίων τα 13 αφορούσαν τις συνέπειες της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στο Ματραντώνι Αχαΐας.

ilia8

ilia5

ilia

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ