Εφημερίδα Κοινωνική

Η επιτυχημένη πορεία της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Υπουργείο Εργασίας – Κατάφερε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας της

 Breaking News

Η επιτυχημένη πορεία της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Υπουργείο Εργασίας – Κατάφερε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας της
22 Ιουνίου 2024

Η θητεία της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας ήταν σύντομη αλλά πολύ ουσιαστική και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας της υπήρξαν πολλά νομοθετήματα και πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών, των εργαζομένων και των ανέργων.

Το υπουργείο εργασίας αφορά σε όλη την κοινωνία, τους εργαζόμενους, του συνταξιούχους, τους άνεργους , τους εργοδότες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τα παιδιά. Η Δόμνα Μιχαηλίδου από την πρώτη στιγμή κλήθηκε να βρει τη “χρυσή τομή” ανάμεσα σε ότι ζητά και δικαιούται ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, με βάση τις αντοχές που έχει οικονομία. Η ίδια κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει προβλήματα να αποκαταστήσει αδικίες. Να στηρίξει ευάλωτες ομάδες και να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία. Επιγραμματικά να αναφέρουμε την επέκταση της ειδικής παροχής μητρότητας στις ελεύθερες επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Την αύξηση του κατώτατου μισθού, που είναι η τέταρτη κατά σειρά από το 2019. Την ενίσχυση των ΚΕΠΑ που πιστοποιούν την αναπηρία με 700 επιπλέον γιατρούς. Ειδικότερα, διπλασιάστηκε το σώμα των γιατρών, αυξήθηκε η αμοιβή τους και συμπεριελήφθησαν κρίσιμες ειδικότητες που δεν υπήρχαν.

Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους από 25.000 συμπολίτες μας με οφειλές 30.000€ να βγουν στη σύνταξη. Επιπλέον, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεκίνησε νωρίτερα και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένο σε προϋπολογισμό, συγκριτικά με τις άλλες χρονιές. Φέτος 300.000 οικογένειες θα κάνουν διακοπές δωρεάν ή με  μικρό κόστος.

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο πρόγραμμα «προεργασία» και στη στήριξη 25.000 νέων από 18 έως 29 ετών. Διπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός και αυξήθηκαν η δικαιούχοι! Όλα αυτά δια χειρός Δόμνας Μιχαηλίδου!

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ