Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτιές σε Πέλλα και Κιλκίς: Τέθηκαν υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική

Φωτιές σε Πέλλα και Κιλκίς: Τέθηκαν υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική
14 Ιουνίου 2024

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/06) σε χορτολιβαδική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας.

Στο σημείο επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα της Πυροσβεστικής. Από αέρος επιχείρησαν επίσης δύο ελικόπτερα ενώ οι φλόγες δεν απείλησαν κατοικημένη περιοχή.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Χέρσο Κιλκίς. Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις (34 πυροσβέστες με 16 οχήματα), για την αποτροπή αναζωπυρώσεων, ενώ σταμάτησαν να επιχειρούν τα δύο αεροσκάφη.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 για να είναι σε ετοιμότητα και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, τα λεωφορεία του δήμου βρισκόταν στο σημείο, αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθεί ο οικισμός.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους των σπιτιών κοντά στο ρέμα τα οποία και πλησίασε η φωτιά. Ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι στο σημείο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

Στις πυρκαγιές που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και οι εθελοντές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα αναφέρεται σε ανάρτηση του στο «X» ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η άμεση επέμβαση τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων μέσων είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη οριοθέτησή τους, χωρίς να προλάβουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ