Εφημερίδα Κοινωνική

«Ντρίμπλα» Μητσοτάκη με Μπελέρη – Ο χαρακτήρας του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου

 Breaking News

«Ντρίμπλα» Μητσοτάκη με Μπελέρη – Ο χαρακτήρας του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου
16 Απριλίου 2024

Πάθος, συναίσθημα, συγκίνηση και σιγουριά για τη νίκη. Αυτό εξέπεμπε η ατμόσφαιρα στο Ωδείο Αθηνών όπου ένας – ένας παρουσίασαν τον εαυτό τους οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, όλοι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς όλους ότι τα ήρεμα νερά στα οποία κινείται η χώρα θα παραμείνουν έτσι μόνο αν δώσει ισχυρή εντολή ο λαός και πάλι στο κόμμα του.

Κομβική και τολμηρή η επιλογή Μπελέρη

Από τις πιο έντονες στιγμές της παρουσίασης των υποψηφίων ήταν όταν ανακοινώθηκε το όνομα του παράνομα φυλακισμένου και νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρη με την αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα παρουσία του γιού του Πέτρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικά αποφάσισε να εντάξει στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο τον ομογενή μας με πολλούς στόχους. Ο βασικός ήταν να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Επίσης, επιλέγοντας έναν υποψήφιο από μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την αλβανική κυβέρνηση που επιθυμεί την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας της και θα πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει από εδώ και στο εξής χωρίς να παίζει παιχνίδια. Αν εκλεγεί ο Μπελέρης δεν θα μπορεί να κρατά φυλακισμένο έναν ευρωβουλευτή.

Η πίεση προς τα Τίρανα θα είναι μεγάλη και μπορεί τελικά αν επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές στην γειτονική μας χώρα, τότε η κίνηση αυτή μπορεί να αποβεί ωφέλιμη για όλους και με την Αλβανία να βλέπει πιο καθαρά την πόρτα εισόδου στην ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα πάνω από 4 κόμματα είχαν κάνει κρούση στον Φρέντι Μπελέρη να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιό τους αλλά ο ίδιος ο φυλακισμένος ομογενής μας φέρεται να είχε ξεκαθαρίσει ότι αν κατέβαινε στις ευρωεκλογές θα ήταν μόνο με τη ΝΔ.

Ο χαρακτήρας του ευρωψηφοδελτίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την εκδήλωση και αφού είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια όλων των υποψηφίων εξήγησε τη δομή του ευρωψηφοδελτίου.

Όπως είπε «σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, εκπροσωπώντας όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, αλλά και κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως. Άνθρωποι, όμως, οι οποίοι μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη, η οποία συνενώνει διαφορετικά ρεύματα σε αυτή τη μεγάλη κοίτη του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και του προοδευτικού πατριωτισμού».

Όπως τόνιζαν από την οδό Πειραιώς το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο είναι βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό με στόχο τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στην ευρωβουλή να μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα.

Άνθρωποι πετυχημένοι ο καθένας στον τομέα του με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής.

Είναι και εκείνοι που με την εμπειρία τους θα αντιμετωπίσουν εκείνους που δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην ευρωβουλή.

Και έως τις 9 Ιουνίου που θα κριθούν πολλά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα γυρίσουν όλη την Ελλάδα προκειμένου να πείσουν γαλάζιους και μη ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη και να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πολύ στην έννοια της σταθερότητας απευθυνόμενος κυρίως σε όσους θεωρούν ότι μέσα από την ευρωκάλπη θα στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση. «Εγώ θα σηκώσω το γάντι και θα πω: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές, γιατί το τι συμβαίνει σε μια εθνική κάλπη έχει αντανάκλαση τελικά στους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς», είπε χαρακτηριστικά.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ