Εφημερίδα Κοινωνική

Βουλή: Ανταλλαγή «πυρών» Μητσοτάκη και Δημάρχου Αθηναίων και στη μέση… ο Ανδρουλάκης

 Breaking News

Βουλή: Ανταλλαγή «πυρών» Μητσοτάκη και Δημάρχου Αθηναίων και στη μέση… ο Ανδρουλάκης
09 Φεβρουαρίου 2024

Να διαθέσει τα κλειστά ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού, κάλεσε με έντονο ύφος τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής μιλώντας στην ώρα του Πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, κατά την απάντηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στον πρωθυπουργό για τη στεγαστική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε δηκτικά στον δήμαρχο Αθηναίων για τα κλειστά ακίνητα. «Ίσως θα πρέπει να το πείτε και στον δήμαρχο της Αθήνας τον οποίο στηρίξετε πολιτικά: Ας διαθέσει τα κλειστά ακίνητα που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η αναφορά αυτή του Κ. Μητσοτάκη έχετε ως συνέχεια εμπρηστικών δηλώσεων κατά της κυβέρνησης που κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Αθηναίων. Λίγες ώρες μετά  την αναφορά Μητσοτάκη, ο ίδιος ο Χάρης Δούκας απάντησε στον Πρωθυπουργό καλώντας τον να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω,  τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών», καταλήγει ο κ. Δούκας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ