Εφημερίδα Κοινωνική

Εορτή Αγίας Παρασκευής

Εορτή Αγίας Παρασκευής
28 Ιουλίου 2020

Κάθε χρόνο η Εκκλησία της Ελλάδος στις 26 Ιουλίου εορτάζει την Οσία Αγία Παρασκευή. Στον Πειραιά πανηγύρισε ο ενοριακός ιερός ναός Αγίας Παρασκευής Καλλίπολης με όρθρο και αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Το απόγευμα τελέστηκε μεθεόρτιος εσπερινός και ιερά παράκληση στην Αγία.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 25 Ιουλίου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του ποιμενάρχου μας κ.κ.Σεραφείμ και αμέσως μετά έγινε ιερά λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της Καλλίπολης του Πειραιά με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του Λιμενικού Σώματος και την συνοδεία των φιλαρμονικών του Δ. Πειραιά και του Λιμενικού να δίνουν πανηγυρικό τόνο στην όλη περιφορά της ιεράς εικόνας.

Μεταξύ των πιστών που παρευρέθησαν στην λιτάνευση μπορέσαμε και διακρίναμε: τον επίτιμο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτη Κουβάτσο, τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά Υποναύαρχο Αλέξανδρο Τσελίκη, τον Δημ. Σύμβουλο Κυριάκο Σιγαλάκο, τον Υπολιμενάρχη Πειραιά πλοίαρχο Δρακούλη Κούβαρη, τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάκη Τσιφάκη, τον υποστράτηγο ε.α. Μιχάλη Γκολέμη, τον υποναύαρχο ε.α. Κων/νο Λεοντάρα, τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Κρητικό, καθώς και τους: Παναγιώτη Μάλαγα, Μανώλη Λαουτάρη, Τάσο Μπούχλα, Πασχάλη Συρίγο, Γιάννη Ηλία, Κατερίνα Μπίτση, κ.α. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ένα λιτό κέρασμα προσέφερε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. π. Κινούσης στους επίσημους καλεσμένους.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ