Εφημερίδα Κοινωνική

Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

 Breaking News

Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών στον Πειραϊκό Σύνδεσμο
30 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αστεροειδών 2017 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον Πειραϊκό Σύνδεσμο – Καραΐσκου 104, ταυτόχρονα με 700 άλλες εκδηλώσεις σε άλλες χώρες ανά τον πλανήτη μας.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές & αστροφυσικοί και ήταν ανοικτή με ελεύθερη είσοδο, υπό την μορφή φεστιβάλ προς το ευρύ κοινό με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τους αστεροειδείς, μετεωρίτες και κομήτες στο ηλιακό μας σύστημα.

Ανακοινώθηκαν από τον Τάκη Θεοδοσίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία αλλά και την ιστορία κρατήρων μετεωριτικής προέλευσης στον ελλαδικό χώρο. Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση μετεωριτών, ζωντανές συνδέσεις με αστροναύτες και επιστήμονες που υποστηρίζουν την Asteroid Day 2017, διαδραστικά & μουσικά δρώμενα για το κοινό και έκλεισε με τηλεσκοπική παρατήρηση.

Σημειώστε ότι με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση το ΔΣ Πειραιά ενέκρινε το άνοιγμα στο κοινό τριών μεγάλων τηλεσκοπίων στην πλατεία Κοραή.

astero1

astero2

astero3

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ