Εφημερίδα Κοινωνική

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: «Εγκληματική η απόφαση για την απουσία του πλωτού ασθενοφόρου που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου στην Αίγινα»

 Breaking News

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: «Εγκληματική η απόφαση για την απουσία του πλωτού ασθενοφόρου που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου στην Αίγινα»
13 Σεπτεμβρίου 2024

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, αναφέρει:

«Οργή και θλίψη προκαλεί ο χαμός ενός νέου ανθρώπου, που έχοντας πέσει θύμα τροχαίου στην Αίγινα μεταφέρθηκε στον Πειραιά με θαλάσσιο ταξί, καθώς το μοναδικό διαθέσιμο πλωτό ασθενοφόρο είχε σταλεί στη ΔΕΘ.

Δεν φτάνει που δεν υπάρχουν υποδομές στα νησιά, ούτε αρκετοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, κάποιοι εντελώς ανεύθυνα αποφάσισαν να στείλουν το μοναδικό μέσο που θα μπορούσε να βοηθήσει έναν άνθρωπο που θα χρειαζόταν άμεση νοσηλεία, στη Θεσσαλονίκη για να στήσουν το δικό τους σόου.

Η δικαιολογία από πλευράς Λιμεναρχείου, πως η Αίγινα είναι κοντά στον Πειραιά απέχοντας μόνο 18 ναυτικά μίλια, είναι έωλη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΟΜ Αίγινας, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ένα μέσο που χρησιμοποιείται στο νησί για να σώζει ζωές, να εκτίθεται σε κυβερνητικές φιέστες, αγνοώντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες των κατοίκων.

Αλήθεια, ποια επιχειρησιακά κριτήρια μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν αυτή την αδικαιολόγητη απόφαση;

Ποια επιχειρησιακά κριτήρια μπορεί να οδήγησαν στην αποστολή ενός μέσου που χρησιμοποιείται στο νησί της Αίγινας για να σώζει ζωές στην Έκθεση Θεσσαλονίκης;

Για ποιο λόγο μπήκαν σε κίνδυνο, που τελικά, δυστυχώς απεδείχθη υπαρκτός με τον άδικο θάνατο του 23χρονου νέου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Αργοσαρωνικού;

Οι ευθύνες που βαραίνουν το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι πολλές και βαρύτατες. Οι νησιώτες δεν είναι κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας ούτε αναλώσιμοι».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ