Εφημερίδα Κοινωνική

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά για την απώλεια της Άννας Κατσούλη

 Breaking News

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά για την απώλεια της Άννας Κατσούλη
24 Ιουλίου 2024

«Έφυγε από κοντά μας μια εμβληματική μορφή της Αριστεράς, η Άννα Κατσούλη.  Η ΕΑΜίτισσα νηπιαγωγός που ήταν υπεύθυνη για τη διανομή του «Ριζοσπάστη» στον Πειραιά και μετά την απελευθέρωση ήταν υπεύθυνη για τη δουλειά στον σύλλογο γυναικών Πειραιά, ενώ το  1949 συνελήφθη από την Ασφάλεια, δικάστηκε και καταδικάστηκε δύο φορές εις θάνατον παμψηφεί.

Φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ και απελευθερώθηκε το 1958. Από την πρώτη ημέρα της δικτατορίας του 1967 πέρασε στην παρανομία. Υπήρξε μέλος Διοίκησης του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ) από την ίδρυσή του, του ΚΚΕ, του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έχοντας έντονη την αίσθηση της προσφοράς και της συμμετοχής στον κοινό αγώνα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 συμμετείχε τιμητικά σαν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες» με επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη.

Ο χαμός της μας γέμισε λύπη, όμως, η ζωή, ο αγώνας και η προσφορά της θα παραμείνουν σύμβολα για τη δική μας και τις επόμενες γενιές. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ