Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Επιστολή με αιτήματα προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας

 Breaking News

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Επιστολή με αιτήματα προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας
18 Ιουλίου 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή έντονες διαμαρτυρίες μελών του σχετικά με την υποχρεωτική προαγορά τιμολογίων και την μη δυνατότητα επιλογής παρόχου για τα λογισμικά εμπορικής διαχείρισης και τιμολόγησης (ERP), απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη στην οποία αναφέρονται τα εξής :

«Μετά από έντονα παράπονα των μελών μας, θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο διάθεσης και προμήθειας – αγοράς των προτιμολογίων για την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Όλοι οι πιστοποιημένοι Πάροχοι Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης πουλάνε τις υπηρεσίες τους σε πακέτα τα οποία περιλαμβάνουν συγκεκριμένο αριθμό παραστατικών προς αγορά.

Αυτό δεν επιτρέπει στον επιχειρηματία, να αγοράσει όσα ακριβώς παραστατικά θα χρησιμοποιήσει, αναγκάζοντάς τον να πληρώσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το ελάχιστο 100 ευρώ, για υπηρεσία την οποία μπορεί και να μη χρησιμοποιήσει ποτέ.

Επιπροσθέτως αν και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει σε όποια επιχείρηση επιθυμεί να συμβληθεί με οποιονδήποτε πάροχο, οι εταιρείες που παρέχουν λογισμικά εμπορικής διαχείρισης και τιμολόγησης (ERPs) προτείνουν δικές τους λύσεις παρόχου έχοντας έτοιμες τις υποδομές διασύνδεσης.

  Σε περίπτωση που θελήσει κάποιος από τους πελάτες των εν λόγω εταιρειών να συμβληθεί με άλλον πάροχο, θα του ζητηθεί να επωμιστεί το κόστος δημιουργίας υποδομών διασύνδεσης με τον πάροχο, δηλαδή ένα κόστος πολλών χιλιάδων ευρώ. Ουσιαστικά η ελεύθερη επιλογή παρόχου δεν υφίσταται και οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να επιλέξουν έναν μόνο πάροχο τον μόνο συμβατό με το λογισμικό που χρησιμοποιούν και άρα ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί.

  Θα πρέπει το Υπουργείο να δημιουργήσει ένα πρότυπο πρωτόκολλο επικοινωνίας, ώστε όλες οι εταιρείες λογισμικού εμπορικής διαχείρισης και τιμολόγησης να είναι συμβατές με όλους τους παρόχους.

Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάνε οι επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες, προστίθενται και άλλα προβλήματα που πρέπει να επιλύσουν, τα οποία δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία τους.

Παρακαλούμε πολύ όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επιλυθούν άμεσα τα εν λόγω θέματα που έχουν προκύψει στην αγορά.»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ