Εφημερίδα Κοινωνική

Σε ποιους Δήμους της Αττικής «διορθώνονται» οι νέες αντικειμενικές αξίες

 Breaking News

Σε ποιους Δήμους της Αττικής «διορθώνονται» οι νέες αντικειμενικές αξίες
15 Μαΐου 2024

Πέντε δήμοι της Αττικής, μεταξύ των 12 (συνολικά) «κέρδισαν» με τις ενστάσεις τους  «κούρεμα» των αντικειμενικών αξιών και άλλαξαν τα δεδομένα που είχε προσδιορίσει για εκείνους το ΥΠΕΣ.

Τo υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δικαίωσε, τελικά, 12 από τις 169 εντάσεις δήμων που υποβλήθηκαν για άδικες και υπερβολικές αυξήσεις σε συγκεκριμένες τιμές ζώνης, όπως αυτές ανακοινώθηκαν το 2017.

Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις από τους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Αστυπάλαιας.

Η ηγεσία του ΥΠΕΘΟ καλεί, τώρα, τους εκτιμητές που έχουν πιστοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών να εισηγηθούν νέες αντικειμενικές αξίες που, σημειωτέων, δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ και προφανώς δεν αφορούν τον ΕΝΦΙΑ του 2024. Με την έναρξη ισχύς τους, όμως, θα επηρεάσουν 20 φόρους και τέλη που επιβάλλονται στην απόκτηση και τη χρήση ακινήτων.

Παράλληλα, ξεκινά και η επέκταση των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές που βρίσκονται ακόμα εκτός συστήματος. Πρόκειται για το υπολειπόμενο 1,5% της επικράτειας όπου έλειπαν τα απαιτούμενα πολεοδομικά στοιχεία. Σε πρώτη φάση αντικειμενικές αξίες θα αποκτήσουν περίπου 500 περιοχές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην Αττική το σύστημα των αντικειμενικών τιμών ζώνης θα επεκταθεί σε περιοχές από τη Βάρκιζα έως τα Λεγραινά, Αγία Μαρίνα, Χάρακα, Δασκαλειό, περιοχές από το Πόρτο Ράφτη, περιοχές σε Σαλαμίνα, Κύθηρα, Αίγινα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσουν για πρώτη φορά αντικειμενικές αξίες περιοχές στην Αχαΐα (Διακοπτό, Αιγείρα, Πλάτανος, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος), στην Ηλεία (Κυλλήνη, Αρχαία Ολυμπία), στα Τρίκαλα (Περτούλι, Ελάτη, Πύλη, Καστράκι), στη Φλώρινα (Αμύνταιο, Αγ. Παντελεήμονας, Πρέσπες, Φιλώτας, Δροσοπηγή, Πισοδέρι, Κρυσταλλοπηγή, Μελίτη).

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ