Εφημερίδα Κοινωνική

Βασίλης Κικίλιας: «Η αντιπυρική περίοδος θα είναι πάρα πολύ δύσκολη»

 Breaking News

Βασίλης Κικίλιας: «Η αντιπυρική περίοδος θα είναι πάρα πολύ δύσκολη»
18 Απριλίου 2024

Σχετικά με την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και με πολλά προβλήματα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, κάτι που ήδη έχει φανεί με τις περίπου 70 ενάρξεις πυρκαγιών που έχουμε καθημερινά, ενώ βρισκόμαστε ακόμα στον Απρίλιο.

«Προετοιμαζόμαστε σκληρά για αυτό και θα δώσουμε μεγάλες μάχες μέρα – μέρα για να μειώσουμε τις επιπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι οι περσινές mega πυρκαγιές και ο Daniel στην Ελλάδα, οι εικόνες με τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Dubai, της Σλοβενίας που η θερμοκρασία από τους 23 βαθμούς πήγε τους 3 σε μια ημέρα και του Καναδά με τις «ζόμπι πυρκαγιές», οι οποίες καίνε μέσα στο χιόνι, δείχνουν το μέγεθος της εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών που έρχονται.

Ο Β. Κικίλιας έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στον αγώνα που δίνουν οι πυροσβέστες στο πεδίο: «Αυτά τα παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι, οι πυροσβέστες μας, οι αστυνομικοί μας, οι πιλότοι μας, ξεχωρίζουν από όλους εμάς. Επέλεξαν ένα επάγγελμα με το οποίο βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατέψουν τον συμπολίτη τους και τον συνάνθρωπό τους και γι΄ αυτό εγώ τους τιμώ και τους σέβομαι όλους αυτούς τους ανθρώπους και την ιερή αποστολή τους. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν οι πυροσβέστες μας είναι ήρωες και ρισκάρουν τη ζωή τους για εμάς ή δεν κάνουν.. εγώ πιστεύω ότι είναι ήρωες», είπε χαρακτηριστικά.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ