Εφημερίδα Κοινωνική

«Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ο Πλανήτης στα χέρια των παιδιών» – Εκδήλωση Ζαννείου Ιδρύματος Πειραιώς-Εκάλης

 Breaking News

«Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ο Πλανήτης στα χέρια των παιδιών» – Εκδήλωση Ζαννείου Ιδρύματος Πειραιώς-Εκάλης
17 Απριλίου 2024

Τη Δευτέρα 22 Aπριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Πειραϊκό Σύνδεσμο η μουσική εκδήλωση «Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ο Πλανήτης στα χέρια των παιδιών», με αφορμή τα 150 χρόνια λειτουργίας του Ζαννείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας και Αρωγής Πειραιώς-Εκάλης.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα μουσικό «ταξίδι» με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Ελένη Ζαννή, η οποία, μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική της, θα δώσει το δικό της μήνυμα, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Επί 150 συνεχή χρόνια, το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής, βραβευμένο από τη Γαλλική Κυβέρνηση, την Ακαδημία Αθηνών, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και με πληθώρα διακρίσεων από άλλους φορείς,  πρόσφερε στέγη αλλά και ολοκληρωμένη φροντίδα στα παιδιά. Ιδιαίτερη μνεία οφείλει να γίνει στην ιδρύτρια του, την αείμνηστη Ελένη χήρα Νικήτα Ζαννή.

Πλέον, το Ζάννειο Ίδρυμα έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα παιδικής προστασίας, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας. Κύριο λόγο στις δράσεις του εξακολουθούν να έχουν τα παιδιά, με πρωτοβουλίες και συνέργειες που αποσκοπούν τόσο στη δημιουργική απασχόλησή τους, όπως η σύσταση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στην καρδιά του Πειραιά, όσο και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους, όπως η δημιουργία της παιδικής χορωδίας Ελένη Ζαννή στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Εκάλη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο διακεκριμένος μαέστρος κος Στέφανος Καρδιόλακας.

 IMG_8244


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ