Εφημερίδα Κοινωνική

Γιατί ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης; – Πόσο θα φτάσει το Πάσχα και τι συνέβη με το πετρέλαιο… «γεωπολιτικά»

 Breaking News

Γιατί ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης; – Πόσο θα φτάσει το Πάσχα και τι συνέβη με το πετρέλαιο… «γεωπολιτικά»
19 Απριλίου 2024

Το τελευταίο διάστημα οι τιμές στις βενζίνες είναι ανοδικές, ενώ το πετρέλαιο παρουσιάστηκε σήμερα καθοδικό, ενώ οι τιμές στις βενζίνες, έμειναν σταθερές σήμερα, είπε o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου.

Σημασία έχει όμως ότι είναι ακριβότερες από το προηγούμενο διάστημα και βέβαια ακριβότερες από τα μέσα του Φεβρουαρίου που έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις.

  • Η πανελλαδική μέση τιμή την οποία ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι σήμερα στο 1 ευρώ και 97 λεπτά.

  • Και στην Αθήνα η μέση τιμή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1 ευρώ και 96 λεπτά, κοντεύει να αγγίξει το 2 ευρώ. Στη νησιωτική Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ παραπάνω.

Σχετικά με το γιατί η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει ενώ το πετρέλαιο είναι σταθερό, είπε ότι η παράμετρος που διαμορφώνει την τελική τιμή του καυσίμου, είναι η ζήτηση.

  • Για τις τιμές των καυσίμων που θα διαμορφωθούν το Πάσχα κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη, αλλά θεωρώ ότι η βενζίνη θα είναι ακριβότερη.

Όλες αυτές οι αυξήσεις, τις οποίες είδαμε το τελευταίο διάστημα, δεν προέρχονται ούτε λόγω του Πάσχα, ούτε λόγω των πυραυλικών επιθέσεων, αλλά βλέπουμε ότι οι αυξήσεις αυτές πράγματι έχουν έρθει από τα μέσα του Φεβρουαρίου και βέβαια είναι αυξήσεις οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.

Εν τω μεταξύ, αλματώδης ήταν η αύξηση της τιμής του πετρελαίου στο άκουσμα της είδησης της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, με το πετρέλαιο τύπου Brent  να ξεπερνάει τα 90 δολάρια το βαρέλι. Οι διεθνείς χρηματαγορές υποχωρούν και προς το παρόν η τιμή του πετρελαίου έχει παρουσιάσει διόρθωση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ