Εφημερίδα Κοινωνική

Θεόδωρος Καπράλος – Πρόεδρος ΕΣΠ: «Σε τροχιά ανάπτυξης η αγορά του Πειραιά»

 Breaking News

Θεόδωρος Καπράλος – Πρόεδρος ΕΣΠ: «Σε τροχιά ανάπτυξης η αγορά του Πειραιά»
11 Μαρτίου 2024

Η άποψη του Θοδωρή Καπράλου, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για τα νέα «δεδομένα» στην τοπική αγορά.

«Με την έλευση του μετρό στην πόλη μας, στον σταθμό «Πειραιάς» δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Αττικής, αφού σε ακτίνα 200 μέτρων βρίσκονται δύο σταθμοί μετρό, ο τερματικός του τραμ, ο τερματικός του προαστιακού σιδηροδρόμου, γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, αλλά και πλοία ακτοπλοΐας, και συνδέεται το μεγαλύτερο λιμάνι με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Τα εμβληματικά έργα που έχουν υλοποιηθεί, οι αναπλάσεις στο Μικρολίμανο και στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, η ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά και μια σειρά έργων που εκτείνονται σε όλη την πόλη προωθούν το τουριστικό προϊόν και την έχουν κυριολεκτικά μεταμορφώσει, καθιστώντας την έναν σύγχρονο και δυναμικό πόλο έλξης για επενδύσεις, επιχειρήσεις, επισκέπτες και κατοίκους.

Η δημοτική Αρχή Πειραιά, σε στενή συνεργασία με τους φορείς της πόλης και τον Εμπορικό Σύλλογο, έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξή της σε διάφορους τομείς, μέσω έργων και δράσεων που έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, έχουν ενισχύσει την τοπική οικονομία και έχουν προωθήσει τον Πειραιά ως μια μεγάλη μητροπολιτική αγορά, αλλά και τουριστικό προορισμό.

Οι νέες υποδομές και αναπλάσεις που έχουν δρομολογηθεί, όπως αυτή της κεντρικής αγοράς τροφίμων με την κατασκευή του βιοκλιματικού στεγάστρου της που θα τη μετατρέψουν αισθητικά και λειτουργικά σε μια σύγχρονη στεγασμένη αγορά, με παράλληλη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κοραή εξελίσσουν το λιμάνι σε ένα από τα επενδυτικά hotspots της Αττικής, που προσελκύει όλο και περισσότερες εγχώριες και ξένες τουριστικές επενδύσεις.

Απόδειξη αποτελούν οι σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες που ήδη λειτουργούν με τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες και αυτές που βρίσκονται υπό κατασκευή, που συνηγορούν στη μετατροπή του Πειραιά σε έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς κρουαζιέρας του κόσμου.

Επίσης, τα νέα οικιστικά και γραφειακά projects που έχουν δρομολογηθεί ενισχύουν τη δυναμική του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μετατρέποντάς το στο next big thing στην αγορά του real estate.

Η πορεία αναμόρφωσης της εικόνας του Πειραιά θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, διαμορφώνοντας ένα λαμπρό μέλλον με σπουδαίες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας.

Κεντρική θέση στην αναπτυξιακή αυτή πορεία θα διαδραματίσει η αγορά του Πειραιά, με τις ολοένα εξελισσόμενες επιχειρήσεις της, την πλούσια ποικιλία καταστημάτων και ειδών, τις πολύ καλές τιμές, την εύκολη πρόσβαση και την προσωπική φιλική εξυπηρέτηση και θα αποτελεί όλο και περισσότερο τον ιδανικό προορισμό για αγορές, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους επισκέπτες κρουαζιέρας και τουρισμού».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ