Εφημερίδα Κοινωνική

Στέλιος Μαμαλάκης – Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου: «Εντείνουμε την επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων»

 Breaking News

Στέλιος Μαμαλάκης – Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου: «Εντείνουμε την επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων»
21 Μαρτίου 2024

Συνεχίζεται η συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων  από το Δήμο Αγίου Δημητρίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν απομακρυνθεί πάνω από  179 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, ενώ η δράση συνεχίζεται  με την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων μοτοσυκλετών.  Στόχος της σχετικής πρωτοβουλίας της νέας δημοτικής αρχής είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου κατάληψης χώρων στάθμευσης και ο περιορισμός των εστιών μόλυνσης. Ο αριθμός των μοτοσυκλετών (μεγάλου και μικρού κυβισμού) που έχουν ήδη απομακρυνθεί ανέρχονται μέχρι στιγμής στις 40.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης με τον Αντιδήμαρχο της Εποπτείας της πόλης, Γεώργιο Ταμπακόπουλο ανταποκρινόμενοι σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων συνεχίζουν την υλοποίηση επιχείρησης απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Ο Δήμαρχος  Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Εποπτείας της Πόλης Γεώργιο  Ταμπακόπουλο, για την πορεία υλοποίησης της δράσης. Κατά τη διάρκεια της επίβλεψης το δήμαρχο συνόδευαν και ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιος Κάππος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος σε θέματα Μικρού Συνεργείου, Ευάγγελος Μαλαθούνης.

Να σημειωθεί ότι τη δράση συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ταμπακόπουλος με τη συνδρομή και των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας. Με αφορμή την πορεία της επιχείρησης ο κ. Μαμαλάκης δήλωσε: «Δεσμευτήκαμε ότι η εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων θα είναι διαρκής και το κάνουμε. Ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου μας. Η επιχείρηση απομάκρυνσης έχει σημαντικά οφέλη και για το περιβάλλον».

Η απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων αποτρέπει τη ρύπανση από επικίνδυνες ουσίες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η επαναχρησιμοποίηση υλικών περιορίζοντας την κατανάλωση πρώτων υλών και ενέργειας. Βάσει του Π/Δ 116/ 2004 τα οχήματα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους θα πρέπει να παραδίδονται σε εγκεκριμένα κέντρα απόσυρσης, τα οποία είναι αρμόδια για την επεξεργασία τους με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Η απόσυρση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι  μια υποχρέωση των ιδιοκτητών.

egkatal-agdim (3)

egkatal-agdim (2)

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ