Εφημερίδα Κοινωνική

«Ο Μετασχηματισμός της Αυτοδιοίκησης»: Στο επίκεντρο της ομιλίας του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη στο 26ο GREEK ICT FORUM στο Ζάππειο

 Breaking News

«Ο Μετασχηματισμός της Αυτοδιοίκησης»: Στο επίκεντρο της ομιλίας του  Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη στο 26ο GREEK ICT FORUM στο Ζάππειο
11 Μαρτίου 2024

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου συμμετείχε στο 26ο GREEK ICT FORUM | 1η ATHENS ICT EXPO, που διεξήχθη στο Ζάππειο την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  Ο Στέλιος Μαμαλάκης ήταν ομιλητής στην ενότητα «Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Γιάννης Μυλωνάκης, Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, ο Γιάννης Λαγουδάκος, Δήμαρχος Περάματος και εκπρόσωπος του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου εστίασε στον μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι απαραίτητος για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι εύκολο, καθώς «οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι, η γραφειοκρατία, αλλά και η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων το κάνουν ακόμα δυσκολότερο. Τόνισε ωστόσο, πως το γεγονός ότι είναι υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, πρώην δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ με σημαντικά επιτεύγματα στον τρόπο αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών, αποτελεί πολύ σημαντικό εχέγγυο ότι μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει σημαντικότερα βήματα στην τρέχουσα θητεία. Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι συμβάλει και το γεγονός ότι στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται δύο έμπειρα πολιτικά στελέχη η Ν. Κεραμέως και ο Θ. Λιβάνιος.

Ο Στέλιος Μαμαλάκης, αναφέρθηκε επίσης σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με την ύπαρξη εφαρμογών και ψηφιακών δυνατοτήτων, τις οποίες όμως οι πολίτες, είτε δεν τις γνωρίζουν, είτε δεν ξέρουν πώς να τις χρησιμοποιήσουν. Μίλησε μάλιστα για συγκεκριμένα παραδείγματα από το Δήμο Αγίου Δημητρίου, όπως η ηλεκτρονική εφαρμογή city agenta, μέσω της οποίας ο δημότης μπορεί να αποστέλλει στο Δήμο και να καταχωρήσει ηλεκτρονικά, αιτήματα και καταγγελίες που αφορούν θέματα της καθημερινότητας (οδοφωτισμός, πεζοδρόμια, απορρίμματα, ανακύκλωση. αδέσποτα κ.α.). Μάλιστα για να γίνει ευρύτερα γνωστή επισήμανε ο κ. Μαμαλάκης ότι θα κάνει ειδική καμπάνια ενημέρωσης. Επιπλέον αναφέρθηκε σε δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που προετοιμάζει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, την ψηφιακή Κάρτα του Δημότη και την Κάρτα Εργαζόμενου. Οι σχετικές κάρτες θα παρέχουν ειδικά προνόμια και παροχές στους χρήστες, όπως: εκπτώσεις σε καταστήματα εστίασης, ένδυσης, βιβλιοπωλεία, διαγνωστικά κέντρα κ.α.

Τέλος ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών προς όφελος του δημότη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης καλών πρακτικών σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ