Εφημερίδα Κοινωνική

Πρωτοδικείο Πειραιά: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την ΠΕΝΕΝ και τον Αντ. Νταλακογεώργο

Πρωτοδικείο Πειραιά: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την ΠΕΝΕΝ και τον Αντ. Νταλακογεώργο
05 Φεβρουαρίου 2024

Συνδικάτα και φορείς καταγγέλουν την δικαστική δίωξη που έγινε «κατ’ εντολή» καθώς  η εισαγγελία Πειραιά αποφάσισε την παραπομπή του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογεώργου, σε δίκη στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6/2/2024.

Η δίωξη που ασκήθηκε συνδέεται με την απεργία στις 10/6/2021 στην οποία σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα αντιτάχθηκε στο νόμο που προώθησε για ψήφιση στη Βουλή (νόμος Χατζηδάκη 4808/2021). Από το κατηγορητήριο (Κλητήριο – Θέσπισμα) παρατίθενται δεκάδες πλοία διαφόρων εταιριών που «σταμάτησε» ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, και σημειώνεται ότι υπήρξαν διαφυγόντα κέρδη κατά πλοίο (αναφέρονται ονομαστικά) που το συνολικό ποσόν ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Θεωρούμε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Προέδρου ως πράξη βαθιά πολιτική η οποία στοχεύει στο χτύπημα των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσθέτει: «Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στην ΠΕΝΕΝ και να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά την ημέρα εκδίκασης. Όλοι στο Πρωτοδικείο Πειραιά 6 Φλεβάρη στις 9 το πρωί»


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ