Εφημερίδα Κοινωνική

Eυαισθητοποίηση των πολιτών για τη Δωρεά Μυελού των Οστών

 Breaking News

Eυαισθητοποίηση των πολιτών για τη Δωρεά Μυελού των Οστών
16 Φεβρουαρίου 2024

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει σε ειδική δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ώρα 09:00 – 17:00 στο Athens Metro Mall. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών  για τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

Η δράση είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και συνδιοργανώνεται από το  Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο κ. Μαμαλάκης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε μια τόσο σημαντική Παγκόσμια Ημέρα όπως η σημερινή είναι να συμβάλλουμε στη πράξη στην αντιμετώπιση του Παιδικού Καρκίνου. Η δωρεά Μυελού των Οστών είναι μια πράξη αλληλεγγύης που μπορεί να σώσει μια ζωή. Χιλιάδες παιδιά με καρκίνο χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών για να θεραπευτούν. Γίνε και εσύ μέρος της λύσης! Ενημερώσου για τη δωρεά μυελού των οστών και δες αν είσαι συμβατός ως δότης».

ImeraPaidikouKarkinou-3

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (Iinternational Confederation Of Childhood Cancer Parent Organizations- ICCCPO) και στόχο έχει την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ