Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Περάματος: Με συντονισμένες κινήσεις απέφυγε την οδυνηρή για την πόλη συνέπεια απένταξης έργων από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

 Breaking News

Δήμος Περάματος: Με συντονισμένες κινήσεις απέφυγε την οδυνηρή για την πόλη συνέπεια απένταξης έργων από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
12 Φεβρουαρίου 2024

Με συντονισμένες ενέργειες η δημοτικής Αρχή του Γ. Λαγουδάκου στο Πέραμα έλυσε μια δύσκολη εξίσωση για σημαντικά έργα του Δήμου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την «ιστορία» αλλά και την ανακοίνωση του Δήμου:

1)Με την από 24/07/2020 (Αρ. Πρωτ. 14576) Πρόσκλησή της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών κάλεσε τους ΟΤΑ να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

2)Η Ειδική Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στις 07/04/2022 ενέταξε πρόταση του Δήμου Περάματος υπό τον τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση Δήμου Περάματος» και συνολικά δύο κύρια Υποέργα (Υπ.1: Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Δημιουργία χώρων αναψυχής και περιπάτου στην περιοχή «ΑΡΜΟΣ» ύψους 6 εκ.ευρώ και Υπ.2: «Κατασκευή έργων οδοποιίας και αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων στο πλαίσιο της αναβάθμισης περιβάλλοντος και αστικής αναζωογόνησης περιοχών του Άνω Περάματος».6εκ.ευρώ

Από τις 07/04/2022 (ημερομηνία ένταξης)

3)ο Δήμος Περάματος όφειλε σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να προβεί στη διαδικασία υπογραφής της Σύβασης Χρηματοδότησης, καθώς και στις σχετικές διαδικασίες έγκρισης των διαγωνιστικών ζητημάτων για την εφαρμογή του εθνικού πλαισίου Δημοσίων Συμβάσεων και την Ανάθεση των προς εκτέλεση έργων.

4)Αντίθετα με την κοινή λογική, ο Δήμος Περάματος μέχρι την 31/12/2023, δεν είχε προβεί σε καμία διαδικασία ενεργοποίησης της σχετικής χρηματοδότησης

5)Αποτέλεσμα η νέα Δημοτική Αρχή να βρεθεί προ της δυσάρεστης έκπληξης της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών περί απένταξης όλων των έργων που δεν θα είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης μέχρι την 09/02/2024.

6)Με ταχείες διαδικασίες, και εντός λίγων μόνο ημερών, η νέα Δημοτική Αρχή σε απόλυτη συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου, προέβη σε επικοινωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενεργοποίησε και υπέγραψε τις Συμβάσεις χρηματοδότησης των δύο Υποέργων, 6+6 εκατομυριων ευρώ έλαβε τις σχετικές αποφάσεις έγκρισης των διαδικασιών δημοπράτησης και – οριακά μεν πλην αποτελεσματικά –

7) Παρασκευή 9/2/24 ολοκληρώσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης αναρτώντας τους σχετικούς διαγωνισμούς, αποφεύγοντας την οδυνηρή για την πόλη συνέπεια της απένταξης στην οποία είχε οδηγήσει η αδράνεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ