Εφημερίδα Κοινωνική

Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Παράταση για 1+1 μήνα δίνει το υπουργείο Οικονομικών

 Breaking News

Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Παράταση για 1+1 μήνα δίνει το υπουργείο Οικονομικών
29 Φεβρουαρίου 2024

Παράταση έως το τέλος Μαρτίου για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS δίνουν, έδωσαν το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των επιχειρήσεων που δεν έχουν προλάβει να συμμορφωθούν με την προθεσμία που είχε δοθεί και λήγει σήμερα.

Υπό την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν κάνει από την πλευρά τους τη διαδικασία για τη διασύνδεση και έχουν κλείσει ραντεβού με τεχνικό τον Απρίλιο για να την ολοκληρώσει, θα μπορούν να πάρουν παράταση έως το τέλος του Απριλίου.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ενημερώσουν ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ σχετικά με το ραντεβού που έχουν κλείσει με τεχνικό για τη διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με το POS τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Την παράταση για 1+1 μήνα αποφάσισε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. Η απόφαση αυτή ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα αιτήματα της ίδιας της αγοράς παρόχων POS και ταμειακών μηχανών όσο και των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός σύνθετου και πολυεπίπεδου έργου. Σημειώνεται ότι η πρόοδος του έργου μέχρι σήμερα είναι πολύ σημαντική, καθώς έχει αναβαθμιστεί το 85% των συστημάτων POS και ταμειακών, ενώ οι διασυνδέσεις ξεπέρασαν τις 60.000, με τα προγραμματισμένα ραντεβού τις αμέσως επόμενες ημέρες να ανέρχονται στις 20.000.

Συγκεκριμένα, και προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα, δίνεται παράταση 1 μήνα, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει μέχρι σήμερα τα συστήματα τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι υπόχρεοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Σημειώνεται πως η παράταση αυτή μπορεί να επεκταθεί για έναν επιπλέον μήνα, δηλαδή μέχρι την 30η Απριλίου 2024:

Α) για εκείνες τις επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού εντός Μαρτίου, αλλά έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός Απριλίου. Τα ραντεβού θα πρέπει να δηλωθούν σε ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Β) για τις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν στο Μητρώο POS ότι πρόκειται να αντικαταστήσουν το ταμειακό τους σύστημα με κάποια από τις νέες διαθέσιμες λύσεις all in one, που δεν απαιτεί επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης. Ήδη, έχουν εγκριθεί δύο πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης με τέτοιες λύσεις και πολύ σύντομα αναμένονται πολύ περισσότερες.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ