Εφημερίδα Κοινωνική

Στη Βουλή η αύξηση των δόσεων για τα χρέη στους Δήμους

 Breaking News

Στη Βουλή η αύξηση των δόσεων για τα χρέη στους Δήμους
24 Ιανουαρίου 2024

Ερώτησή στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας και την υπουργό Εσωτερικών, κατέθεσε ο Βουλευτής, Ανατολικής Αττικής, της “Ελληνικής Λύσης”, Στέλιος Φωτόπουλος, με την οποία ζητά την αύξηση του αριθμού των δόσεων από τις 24 στις 120 της πάγιας ρύθμισης των χρεών προς τους Δήμους, για χιλιάδες οφειλέτες δημότες με χρέη.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, δεκάδες δημότες οφειλέτες οι οποίοι χρωστούν αρκετές χιλιάδες ευρώ, λόγω της “οικονομικής δυσπραγίας, ύφεσης του πληθωρισμού και της ακρίβειας”, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

“Σύμφωνα με τους οφειλέτες, οι Δήμοι τους παρέχουν τη διευκόλυνση καταβολής χρεών σε 12 – 24 δόσεις, σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση του ν. 4646/2019. Αυτό ίσως θα ήταν ευνοϊκό για τους μικροοφειλέτες.

Η προοπτική ένταξης στην ΑΑΔΕ των χρεών τους και η επιβολή προσαυξήσεων, μη λήψης φορολογικής ενημερότητας ή ακόμα και κατασχέσεων, μόνο σύμφωνους δεν τους βρίσκει. Για τους λόγους αυτούς αντιπροτείνουν το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 36 – 120 δόσεις ή να καταστεί εφικτή η αναβίωση της ρύθμισης των 100 δόσεων των ΟΤΑ σε όσους την έχασαν”, επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος.

“Αυτό που ζητήσαμε από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στη Βουλή είναι η ανάγκη ύπαρξης πάγιας ρύθμισης οφειλών προς την ΑΑΔΕ, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους Δήμους, άνω της 5ετίας, τουλάχιστον 72 δόσεις με παράλληλο κούρεμα προσαυξήσεων, καθώς οι πολίτες, έχει αποδειχθεί από την πραγματικότητα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους”.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ