Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται… αλλά γράφονται!

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται… αλλά γράφονται!
02 Ιανουαρίου 2024

ΕΛΣΤΑΤ: «Ανησυχητικά» στοιχεία για τον μόνιμο πληθυσμό της Ελλάδας

Σε 10.413.982 άτομα (5.090.591 άνδρες και 5.323.391 γυναίκες), εκτιμάται ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας την 1η Ιανουαρίου εφέτος, μειωμένος κατά 0,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό της 1ης Ιανουαρίου 2022 που ήταν 10.461.627 bάτομα. Αυτό προκύπτει από τη την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον υπολογιζόμενο μόνιμο πληθυσμό της χώρας.

 

 

Πάρκαρε παράνομα για «ένα βιαστικό ποτό» και άφησε σημείωμα-έπος

Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πάρκαρε σε πεζοδρόμιο, έκλεισε πάρκινγκ και άφησε επικό σημείωμα, κάνοντας τους χρήστες των social να «ξεσαλώσουν». Το σημείωμα έγραφε: «Συγγνώμη που το αφήνω εδώ. Όμως αναγκαστικά το έκανα αυτό, γιατί δεν μπόρεσα άλλο χώρο να βρω, κι είχα να κάνω κάτι βιαστικό. Ωστόσο, όποια στιγμή κι αν εισέλθετε, κάνετε μου ένα τηλέφωνο σας παρακαλώ στο … και θα έρθω σε μισό λεπτό. Πάλι συγγνώμη σας ζητώ και σας ευχαριστώ». Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων δεν φάνηκαν να πείθονται με την δικαιολογία του και οι περισσότεροι σχολίασαν καχύποπτα την ανάρτηση. «Σε εκείνο το σημείο που πάρκαρε μάλλον θα είχε να πιει κανένα βιαστικό ποτό στην Κουμουνδουρου», σχολίασε κάποιος.

 

 

 

Ακρίβεια: Τι προβλέπουν για το 2024 οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ;

Η ακρίβεια θα συνεχιστεί στα σούπερ μάρκετ και τη νέα χρονιά, όπως προβλέπουν εκπρόσωποι του κλάδου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου. Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι ανατιμήσεις θα έχουν ρυθμό χαμηλότερο σε σχέση με το 2023. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Circana, οι αυξήσεις των τιμών στα ράφια για τα ταχυκίνητα προϊόντα (FMCGs) θα κινηθούν στο 4,5% το 2024, ενώ ήταν 7,3% το 2023. Επίσης οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2020. Αν και οι τιμοκατάλογοι που έχουν στείλει οι προμηθευτές στα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνουν νέες ανατιμήσεις, το τελευταίο δίμηνο του 2023 οι αυξήσεις ήταν μειούμενες. Όπως δήλωσε πριν από περίπου έναν μήνα ο πρόεδρος της Ενωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Αριστοτέλης Παντελιάδης, «δεν θα σας πω ότι οι ανατιμήσεις θα μηδενιστούν, αλλά θα σας πω ότι βαίνουν σε ομαλοποίηση. Οι τιμές ακρίβυναν, θα εκλογικευτεί ο πληθωρισμός, αλλά δεν θα επιστρέψουν οι τιμές στο επίπεδο που ήταν πριν από δύο χρόνια, για να είμαστε ειλικρινείς», είπε.

 

 

Τα νέα «χαράτσια» προβληματίζουν τους Δημάρχους

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται ενόψει της νέας χρονιάς οι δήμαρχοι της χώρας, καθώς το 2024 κάνει ποδαρικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φέρνοντας μαζί του επιπλέον δαπάνες τις οποίες καλούνται να καλύψουν από τα δημοτικά ταμεία. Tα νέα «χαράτσια» αφορούν κυρίως, στα σκουπίδια της χώρας, ιδίως στο Τέλος Ταφής απορριμμάτων. Ενδεικτικό είναι ότι στο νομό Θεσσαλονίκης κάποιοι εκ των 14 δημάρχων ήδη ανακοίνωσαν αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών της Καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού για το 2024. Είναι προφανές πως για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυτές απαιτήσεις της πολιτείας οι δήμοι προκειμένου να μη μετακυλήσουν το κόστος των νέων αυτών «χαρατσιών» στους πολίτες που δοκιμάζονται καθημερινά λόγω της ακρίβειας, θα αναγκαστούν να στερήσουν από τον τόπο τους άλλα έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα. Κι αυτό ενώ θεωρητικά οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), η βασική πηγή χρηματοδότησης των δήμων από το κράτος, αυξήθηκαν, στην πράξη… στα ταμεία θα εισρεύσουν λιγότερα χρήματα καθώς αυτά θα παρακρατηθούν από την κεντρική κυβέρνηση ως… «πέναλτι» για την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τα χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ